Remove Bengt Holst From Copenhagen Zoo

donna

/ #587

2014-02-19 21:25

NOTAT/SVAR til flere indlæg her:

Nej vi behøver ikke at være vegetarer, en GIRAF er ikke et brugsdyr i DK, så man kan ikke sammenligne med disse, grise, køer og kyllinger, som konsumeres her i landet. Dog er vi mange, som vælger at forbruge kød fra økologiske og frie opdræt, da de fleste her i landet ikke kan undgå at se at dyrene fra fabriks-landbrugene ikke behandles ordentligt og derfor ikke er værd at smage på. Og selvfølgelig bør en hver dansker påvirke samfundet og fødevareministeren til at lovgive for ordentlig behandling af alle brugsdyr i dette land. Vegetar eller ej, vi køber vel også et par sko af læder en gang imellem?!

Girafsagen drejer sig om noget andet som mange måske slet ikke har åbnet øjnene for, nemlig at Zoo avler dyreunger for senere at fodre dem til rovdyrene, selvfølgelig for at spare penge til køb af kød fra slagteren; og ofte avles ungerne også for at de senere skal bruges til forsøg ligesom det er tilfældet med giraffen her; hans organer blev sendt videre til forskellige institutioner i andre lande. Zoo-direktøren, som jo kalder sig videnskabsmand, er mest interesseret i videnskab og er på et andet plan ligeglad med dyret som levende individ, han har vist sig kold og kynisk og uden empati for et smukt, ungt og raskt dyr, som han blot kunne have ladet kastrere, så ville den kunne begå sig i flokken fremover!

Alle mennesker og dyr har vel en RET til LIVET!!! Desuden havde Bengt Holst og hans håndlanger (dyrlæge?) ikke behøvet at lave sessionen til en MAKABER HAPPENING !!! Med børn helt ned til børnehavealderen inviteret til at overvære partering etc. under håndlangerens nedladende optræden med hvordan han havde lokket og skudt alle børns ven Marius!!! Både direktøren og hans håndlanger burde være klogere, i hvert fald direktørens uddannelse taget i betragtning! Vi er rigtig mange der bad for dyrets liv, nogle ville endda donere større pengebeløb til giraffens videre tilværelse i Zoo etc. Men direktøren gad ikke høre på disse mennesker, selv om mange af dem er Zoo's egne besøgende, nej -- han skulle bare gennemtrumfe sin vilje; direktøren har vist at han er et magtmenneske uden empati og etik for dyrene, og derfor er han ikke pladsen værdig og burde selv tage konsekvensen og overlade vagten til en anden person med hjertet på rette sted!!! 30 år i samme job må også være tilstrækkeligt, når man ikke følger med tiden; og der blæser nye vinde, mange ønsker i dag at zoologiske haver skal afvikles fordi dyrene ikke lever normale liv og tilsyneladende også misbruges; man kunne starte med at sende løverne og andre rovdyr tilbage til savannen, så skal man da ikke skaffe hjemmeavlet foder til dem! Rovdyrene er for mange årtier siden blevet forbudt i Cirkus, så derfor etc.

Hans Engell på Ekstrabladet har for en uge siden udtalt og skrevet sin holdning til sagen, bl.a. om at eksotiske dyr i ZOO fortjener en særlig respekt og varetagelse! Jeg tilslutter mig helt hans udsagn!

Hans Engell, du er et rigtig mandfolk, der tør vise, at der findes mennesker af hankøn med følelser, moral og etik, lykkeligvis og TAK for det!

Se Ekstrabladet fra torsdag 13/2