Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #556

2014-01-24 05:50

Jeg undres over hvordan det kan lade sig gøre at en socialdemokratisk ledet regering kan gå med til at sælge aktier i Dong til det amerikanske investeringsfirma Goldman Sachs, et firma som vel er et af synonymerne på den finans krise som vi har haft i hele verden, som har kostet mange mennesker deres arbejde og værdier samt gjort skellet mellem rig og fattig endnu større.

Når finansminister Bjarne Corydon går ud og forsvare det med at det var det bedste tilbud, viser det jo med al tydelighed det kun drejer sig om pengenes magt.
Jeg mener at man netop i et salg af en så stor samfunds betydning, som vores energi forsyning er, bør vise at der er forskel på en rød og en blå regering.

Og med tidligere statsminister Poul Nyrups udtagelse om at et salg til Goldman Sachs er en katastrofe, bekræfter det bare mig i at vi har en regering som når det handler om penge over politik, så er den ikke så forskellig fra den tidligere regering, et salg af aktier til en så stor skurk som Goldman Sachs under Poul Nyrup regerings tid eller tidligere socialdemokratiske regeringer vil vel være utænkeligt.

Min pointe er at, når det handler om økonomi, er der desværre med de akademikere som er i toppen af vores politikkere en meget ens tankegang, hvor det med at have holdninger til tingene, kun tæller såfremt det ikke koster penge og det til enhver tid handler om største mulige profit.

Problemet er bare med en sag som denne er, at for den almindelige dansker kommer det til at fremstå at være ligegyldigt, om det er rød eller blå som er ved magten, specielt for alle dem som har mistet deres arbejde eller andre værdier, blandt andet på grund af et firma som Goldman Sachs som har været med til at skabe den krise som hele den vestlige verden lider under.