Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Claus Jansson

/ #14 Svar på henvendelse til Finansudvalget.

2014-01-23 19:23

For god ordens skyld vil jeg lige oplyse, at jeg dags dato har fået svar fra Peter Christensen (V) der udtaler sig på vegne af vestre medlemmerne af finansudvalget.

Generelt set har Vestre den holdning p.t. at salget skal gennemføres, da det efter deres overbevisning er det bedste tilbud, der er modtaget og som kan forventes for nærværende.

Peter Christensen rejser en række gode pointer i det han meget grundigt og detaljeret redegør for den politiske linje Venstre følger og står for. Jeg vælger ikke at bringe en kopi, da jeg ikke har indhentet accept på dette.

Men det korte af det lange er, at Venstre er af den overbevisning, at salget bør gennemføres nu - og med Goldman Sachs.

Jeg har svaret (bl.a.) at jeg ser gerne at der blev overvejet en alternativ selskabs struktur, hvor man kunne isolere den del af DONG aktiviteterne, som den nye kapital er målrettet. Således kunne man forhindre en unødig ordning med særrettigheder.

Var staten ikke interesseret i at udskyde salgstidspunktet, og dermed af den opfattelse at man ikke kunne opnå en væsentlig højere pris på kort sigt, så kunne man oprette det nye selskab med intentionerne om at overføre de vedrørende DONG aktiviteter - sælge optionerne til investorer mod sikkerhedsstilling af DONG Energy aktier.

Herved ville nye investorer ikke få indflydelse på ALLE de energi og infrastruktur områder som DONG Energy omfatter.