SIG NEJ TIL HURTIGERE UD-REFORMEN PÅ AU ("Fremdriftsreformen")

gæst

/ #4

2013-11-18 17:09

Hvordan vil de have, at man skal tage 2 kandidatfag samtidig med en evt. praktik på 37 timer eksl. evt. transporttid(jura)?
Praktikken er for at få en praktisk vinkel og et synspunkt på ens studie (jura), som man kan bruge til at vælge retning og senere arbejdsområde, og vil man gerne benytte sig af den mulighed, bør man vel ikke "straffes" ved at skulle arbejde langt langt mere, end hvad fuldtid indebærer?

Det kan godt være, at politikerne gerne vil have de studerende hurtigere igennem - men tror de virkelig, at det er det værd, når folk kommer ud, helt udkørte med stress og er blevet tvunget til at have fag, som man ikke interesserer sig for? Der kommer ikke dygtigere uddannede ud af den plan.. og heller ikke glade, tilfredse og selvstændige mennesker ud af.

Jeg troede, at universitetet var noget, som man valgte frivilligt (med dog visse rammer), men med de nye regler er der da langt færre, som vil vælge universitetet og flere vil tage professionsuddannelser - det er måske heller ikke det, politikerne ønsker. De tager friheden til frit at vælge studie og sammensætte det på den ønskelige måde fra os, det giver bare en negativ udvikling..

Hvorfor kan man ikke bare få lov til at få sine 6 år med SU, og så kan man selv stykke sin egen uddannelse sammen, som man ønsker inden for den periode, som man hidtil har gjort?? Folk kommer til at skubbe eksaminer, søge dispensationer, droppe ud (selvom de er kanon dygtige), hvorfor ikke bare holde fast i det, vi har..