Stop superskolen

Bente Lerche-Thomsen

/ #19 Re: En tåbelig underskriftsindsamling

2013-10-10 22:13

#18: lottemusen - En tåbelig underskriftsindsamling

De overordnede politiske signaler, som kommer til udtryk i denne sag om bygning af ny skole efter nedrivning af Vestensborgcentret er vi en del, der langt fra er tilfredse med. Der er bestemt ikke noget at grine af.

En af de ting, som jeg hører oftest er, at centraliseringen i store enheder i byerne med deraf følgende nedlukning af mindre enheder ikke er det, borgerne ønsker, også fordi det samtidig medfører langsom nedlukning af de mindre bysamfund. Derudover har mange mennesker svært ved at se det fornuftige og seriøse i at poste så mange penge i et projekt som dette skolebyggeri samtidig med at likviditeten pr. indbygger er så ringe som tilfældet er i Guldborgsund. Ringe kommunal økonomi sammenholdt med års nedskæringer på det samlede sociale område gør det temmelig uforståeligt, at skolebyggeriet præcis skal ligge lige der, hvor rigtig mange af kommunens svært stillede borgere har deres daglige gang.

Digital indsamling af tilkendegivelser indebærer, at enhver kan skrive under, det kan jeg ikke se noget galt i, idet jeg må formode, at underskriften betyder en støtte til modstanden i forhold til en politiske beslutning med vidtrækkende menneskelige og økonomiske omkostninger.

Modstanden og indsamlingen af underskrifter er ikke tåbelig, det er planen om dette prestigeprojekt derimod.