Forlang frie søer

Nielsen

/ #15 Re: Re:

2013-03-18 12:33

#7: - Re:

Jeg har faktisk arbejdet i svineproduktion.  Det var hele vejen rundt fra insemineri til slagtevognen.  Det var sq ingen fornøjelse,men en periode der skulle overståes som led i uddannelsen.

Søer der panisk prøvede at trække sig ud af bindslerne,når man kom og skulle give dem et skud Oxoticin/staves? og de var bange for kanylen.     Deres evige frustrerende gnaven i stængerne der holdt dem spændt fast,deres grimme liggesår på skulderne osv..

I farestalden -også på spalter -hvor deres eneste fornøjelse var den håndfuld snittede halm de fik om eftermiddagen.

Smågrisene der straks fik klippet hale med en bidtang og blev kastareret barbarisk med en Stanley kniv imens de skreg.

JA-ved godt den skriger lige højt om den bare blir løftet eller den blev kastereret-men kom ikke og sig,at smerten ikke er til forskel.

Smågrisene nåede lige en vis alder,så var det i klimastaldene,hvor de blev smidt på spalter i etager.

Behøver vist ikke at sige lugten smagte af ammoniak og alt andet end dyrevelfærd..!

 

Næste skridt var så når de skulle læsses i transportvognen.

Dem der ikke lige fulgte pænt med og lod sig skubbe med træpladen bag dem-ja de blev revet i ørene og hale for frem skulle de-tid var penge.

 

De søer-orner og smågrise ejeren vurderede var for skadet til,at slagteriet ville modtage dem-uden af hun mistede for mange penge på dem-de var faktisk de eneste grise der fik en lille smule anstændig behandling.

 

De kom ind i den gl stald ,hvor de kom i båse med cementgulv og trævægge.  Havde spåner og halm på gulvet.

Et medicinal firma "Nordisk Droge" havde "købt sig" til,at afprøve nogle vacciner på udvalgte kuld smågrise.

Det endte med det de kaldte "nyse-grise" med defekte tryner-andre fik store blodfyldte øre på str med tennisboldte.

Når så dagen kom og de havde den rette slagtevægt-der fik de klasket sig en med nummertangen så alle de små "nåle" afsatte ejerens nummer som en tatovering på hver gris.

 

Det var en pine at gå på arbejde hver dag og som uerfaren Dyrebruger-elev var det bare sådan det foregik.

Jeg havde fornøjelsen ,at købe nogle "grissepjok" som ejeren havde afskrevet og de kom med hjem.

De fik en plads i hestestalden med både spåner,halm-blev lukket på indhegnet fold og havde mulighed for at være nogle rigtige små svin med alt godt fra naturen.

 

Hjemmeslagteren kom og de blev aflivet i folden imens de fik rugbrød.   Det var noget af det sværeste jeg har prøvet..De små sorte tillidsfulde øjne der ventede på mere mad og samtidig blev aflivet.

 

Jeg syntes det er så forfærdeligt som vi behandler dyrene-det mindste vi kunne gøre var da at give dem et anstændigt liv imens de lever.

Tilgengæld skal folk der taler om dyrevelfærd også være klar til,at betale det mere i kg pris som de økologiske opdrættede frilandsgrise vil koste ... Noget for noget,men med en smule bedre samvittighed.