Syg i sygt system

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Syg i sygt system.


Gæst

#51

2013-08-14 06:39

Jeg er selv kroniker, ung på pige på 31. Jeg slåsede frem og tilbage med kommunen i 8 år, før de langt om længe gav mig min pension. Jeg blev i hvert fald ikke mere rask af, at de pressede mig i arbejdsprøvning. Det var en hård kamp, men heldigvis vandt jeg den. Det er ikke menneskeligt, at syge folk skal behandles på den måde. Man gør dem kun mere syge
gæst

#52 Umyndiggjort og glemt!

2013-08-14 14:37

Det ville da være dejligt hvis det hjalp med en underskriftsindsamling!!!
Jeg har været syg i 2 år nu. Meget af tiden er gået med at vente! Vente på at få en tid til alle de læger, speciellæger, scanninger osv man blir sendt til.
Så lige med et, kunne jeg ikke få sygedagpenge mere,, da det ikke så ud til at jeg kunne vende tilbage til det ordinære arbejdsmarkedet.
Hvad skulle der så ske?
Kontanthjælp kunne jeg ikke få, da min mand tjente for meget.
Og så var der lige pludselig ingen der henvendte sig mere fra jobcentret.
Jeg måtte selv tag kontakt til dem for at få hjælp. Hjælp i form af arbejdsprøvning e.l
Nu er der yderligere gået 3 mdr, og de har ikke henvendt sig endnu.
Min fagforening er ikke til noget hjælp overhovedet, selvom jeg stadig betaler til dem!
Og nu har jeg givet op! Jeg orker ikke klage mere, jeg orker ikke skrive et eneste brev eller mail mere....jeg er træt, træt, træt! (fik også lige en depression oveni hatten)
Jeg føler mig umyndiggjort og glemt!
Tænk at på så kort en tid, er vi lige rykket et par årtier tilbage......! For i ca 1 år nu, har min mand forsørget mig!
Jørgen

#53 Re:

2013-08-14 19:24

#28: -

Dette passer ikke at folk kun kan få ledighedsydelse i 6 måneder efter de er fyldt 60 år.

Det er lavet om med de nye regler så alle der er visiteret til fleksjob kan få ledighedsydelse helt frem til folkepensionsalderen. Søg evt. reglerne inde på www.k10.dk

Jeg støtter helt op om denne underskriftindsamling og dens mål.


Gæst

#54

2013-08-14 21:26

Det bliver endnu værre fra 1.1.2014, da varighed allerede starter efter 6mdr. Dvs, at er man ikke lægelig afklaret, og tilstand stationær, ryger sygedagpengene. Mange sygdomme, er efter 6mdr. måske ikke engang startet udredning, da der er vendtetid på feks dels skaning, dels speciallæger oa.

Gæst

#55

2013-08-15 07:56

Tjaaa!
På den ene side har borgeren et erhvervsliv der forsøger af al kraft at få tilgodeset eget behov for arbejdskraft-
På den anden side har borgeren en stat/kommune der af al magt,og med alle midler forsøger at manipulerer borgeren til at acceptere umenneskelige vilkår og forstærkelse af egen skyld!
Man skulle jo næsten tro at borgeren var erklæret krig.....
Der findes søde mennesker overalt - men sikke dog nogle uacceptable systemiske vilkår......
Venligst
Jimmy E. Pedersen

Gæst

#56

2013-08-15 13:01

Disse krav er kun ret og rimelige.

Gæst

#57

2013-08-16 07:46

god vind <3

Gæst

#58

2013-08-17 11:30

Det er sørgeligt, at der også - nødvendigvis - må privatiseres - Netop dette område er jo der, hvor regeringen - social eller ej skulle træde til i et oplyst samfund! Tak til jer der har taget initiativ.

Gæst

#59

2013-08-20 08:45

Forstår slet ikke at den behandling syge mennesker får i Danmark kan forekomme, det er virkeligt sygt, at end ikke politikere gør noget, - giver kommunerne og ankenævnet straffe for at de ikke overholder loven.....

Gæst

#60

2013-08-20 12:14

Er så glad for at der bliver sat noget i gang mod kommunerne, forcden behandling man for er bare slet ikke okay..

Gæst

#61

2013-08-20 13:05

Luk øre og øjne op .Det er så frygtelig at blive syg og midste sin forsørgelsesgrundlag.Kære politiker. Såååååå gør dog noget.Har selv fået tilkendt førtidspension i år 2000.Dengang var det slemt og bl.a. Villy Søvndal ville gøre noget for dem der faldt i det "Sorte Hul "og kære hr. Villy nu har du haft 14 år til at lukke hullet .I dag er det et helt krater.Vis dig som en mand og vær med til at få det dækket igen.
Malika

#62 Kronisk syg og anden sygdom

2013-08-20 18:39

Tak for et virkelig godt initiativ. Er selv kronisk syg og endelig ved at være godt medicineret med biologisk medicin og cellegift. Min ret til sygedagpenge udløber om 1 mdr. Ventetider, udredning og finde den rette medicin tager laaaang tid.
For 3 uger siden var jeg så uheldig at pådrage mig et brud i ryggen skal gå med korset i 3 mdr og derefter genoptrænes. Jobcentret mener ikke at bruddet kan forlænge mine 52 uger, da jeg er sygemeldt af anden årsag. Forstår ikke det kan være rigtig!
Man skal være stærk for at være syg i velfærds Danmark. Opslidende, psykisk belastning og en følelse af afmagt.

Gæst

#63

2013-08-20 18:53

man bliver mere syg af at være i dette system og behandling man for..

Gæst

#64

2013-08-22 21:32

syndes det er et stort svineri at de kan trække en sag som at lave en afklaringførløb som trækker sig i op til 7 år det kan simpelhen ikke være rigtigt, jeg har fået forklaret at de max må tage 2 år.men de trækker det der var ingen problemer før hvor det var Amtet der gav befolkningen pension..Men man skal bare være af anden generation så som indvandre så får man, det har jo været i mediet at hver 3 af dem får pensionen til kendt og vi dansker får en lang næse sendes ud i det en og andet for at trække tiden ud, syndes det er okay i / vi begynder at råbe op om det...
En utilfreds borger

Gæst

#65

2013-08-29 08:44

Godt tiltag.
Risager

#66

2013-08-29 08:45

Godt tiltag.

Gæst

#67

2013-09-01 17:28

Vi hører gang på gang, at vi i Danmark har verdens bedste social - og sundhedsvæsen,
Det er nok muligt, men så må jeg dertil sige: At det "bedste" i dette tilfælde, ikke er godt nok.
Vi hører jo dagligt om mennesker, der er i klemme i systemet med urimeligt lange sagsbehandlingstider, og sagsbehandlere med et menneskesyn som burde høre fortiden til.

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2013-09-01 20:17


ag

#69 til #44 og #52

2013-09-01 20:40

Er næsten i samme situation som jer.
Langsommelig sagsbehandling, læger og lægekonsulenters vurdering "arbejdsevnen er varigt nedsat i ethvert erhverv" samt anbefaling af en arbejdsprøvning blev ignoreret af Jobcenter. JC gav efter 10 mdr's delvis sygemelding ligeledes afslag på flexjob med begrundelsen manglende dokumentation (jeg havde selv sørget for den ene lægekonsultation og den anden sendte de mig til). Så skulle det pludselig gå stærkt inden de 52 ugers SDP sluttende; besøg hos 3 forskellige speciallæger, i løbet af 2 mdr. SDP stoppede, men min daværende gode sagsbehandler kæmpede videre og sørgede for at jeg kunne komme i arbejdsprøvning og at dagpengene blev forlænget med tilbagevirkende kraft. Min sagsbehandler kæmpede for mig, men det var tilsyneladende hendes chefer, der bremsede alle hendes initiativer. Jeg pressede desværre mig selv for meget i arbejdsprøvningen, for nu mener Jobcenter, at jeg kan varetage et ordinært arbejde 20 timer/uge og det kan jeg ikke. Som kronisk syg (der gerne vil og mener at kunne klare et flexjob) mener jeg, at det både overfor den syge borger og en arbejdsgiver vil være bedre med flexjob idet borgeren kan yde en indsats, arbejdsgiveren får refunderet løn hvis der er sygdom og kommunen får skattekroner ind.
På grund af Jobcenters behandling af mig er kommunen foreløbig gået glip af 2 mdrs skat, idet jeg ikke får kontanthjælp eller anden hjælp (ingen dagpenge fra A-kassen, da jeg ikke kan stå fuldt til rådighed pga af min kroniske sygdom). Ingen indtægt = ingen skat.
Jeg har klaget flere gange; og jeg bliver ved selvom det er hårdt rent mentalt. Så hvis I har bare lidt overskud, så klag! - jo flere der klager, jo bedre - behandlingstiderne bliver lange, men så kan det jo være, at kommunerne/Jobcentrene finder ud af at deres sagsbehandlinger er forkerte.


Gæst

#70

2013-09-02 15:42

tak for dette initativ med underskriftsindsamling. Der er så meget brug for at systemet bliver menneskeligt og hjælpsomt istedet for sygdomsfremmende.

Gæst

#71 snart 20 år på uafbrudt kontanthjælp...

2013-09-03 19:05

I 1991 brækkede jeg ryggen, grundet ubrugelige forældre som ikke ville underskrive invalidepensions ansøgning, som familie læge havde udarbejdet, så måtte jeg selv i gang med systemet og lære det at kende efter jeg fyldte 18.
Jeg antog dengang at der var hjælp at få, men ak og ve, jeg sled og slæbte i arbejdsprøvninger og på kurser i håbet om at få en retfærdig sagsbehandling, først i 2004 da jag blev sat i udsigt at kunne overtage en lederstilling hvis jeg fik godkendt revalidering til uddannelsen. Det fik jeg men på psykisk grundlag, hvad giver i mig, jeg har et fysisk handicap, og intet papir på noget psykisk, men for at spare på hjælpemidler under uddannelses forløb så var det den mulighed jeg fik, jeg fik ikke gennemført uddannelsen.
og derfor mistede kommune og stat en skatte indtægtskilde, og siden 2005 har jeg nægtet at indgå i yderligere samarbejde med job centeret, når de bevidst fastholder mig i denne kontanthjælps gabestok.
Jeg har været på kontanthjælp siden 1995.
Og ingen sagsbehandler har endnu gidet læse mine sagsakter igennem, før en opringning eller brevskrivning.

Hvordan sådanne dovne personer kan få udbetalt løn, for ikke at yde noget, rollerne burde være omvendt, jeg burde få udbetalt tilgodehavende løn, for det gratis arbejde jeg udførte dengang, jeg stadig kunne en smule, dengang jeg var forholdsvis mobil.

I dag så smerteplaget, at jeg jubler, når jeg en meget sjælden gang har fået 5-6 timers søvn uden afbrydelse grundet smertefulde bevægelser i min ryg.

Kronisk smerte:
Hvert åndedrag giver smerte i lænden, bugmuskel trykker på et og andet der giver udslag i smerte.
kortvarig overbelastning af lænderyggen giver kraftig smerteforøgelse, i op til flere dage efter.
intet at se på scanninger eller røntgen billeder i dag, men det tror da pokker, det er over 20 år siden jeg kom til skade. Men den skades rapport fra daværende læger er forældet og bliver ikke brugt. I stedet postes der penge ud på dyre undersøgelser som alle viser:

"Ingen synlig forklaring på smerter, dog tydelige tegn på at patienten lider"
Ingen diagnose = rask nok til at arbejde fuld tid

Folk bliver ikke tortureret her i landet...
Jeg kender dog en del der bliver udsat for psykisk tortur, fra sagsbehandlere i jobcentrene.

Her under jeg selv.

Nå jow, glemte at nævne at jeg også har været hjemløs fra 2000 til 2010, og pression / tortur fra jobcenteret lyder dags dato, hvis du ikke møder op til samtale, så stopper vi din kontanthjælp fra 1/10-2013.
Hvordan det skal kunne lade sig gi sig, når jeg har så stærke smerter at jeg til tider besvimer og får hjernerystelse deraf?
Sagsbehandler nægter at benytter sig af at tage på hjemmebesøg,og mails, som ifølge lovgivning af 2012 indgår som digital kontakt der kan imødekomme eller træde i stedet for jobsamtale, den lovgivning følges ikke fra jobcenterets side.

//
Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

§ 1. Formålet med denne lov er at bidrage til et velfungerende arbejdsmarked ved at

4) støtte personer, der på grund af begrænsninger i arbejdsevnen har særlige behov for hjælp til at få arbejde.


§ 2. Målgrupper efter afsnit III-VII i denne lov er:
7) personer med varige begrænsninger i arbejdsevnen, der ikke modtager førtidspension efter lov om social pension eller lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v., og som ikke er i stand til at fastholde eller opnå beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet,



Afsnit III a

Mindre intensiv indsats for visse persongrupper
§ 21 f. En person, som er omfattet af § 2, nr. 1-3 eller 7, er ikke omfattet af pligten til at møde personligt op til samtaler om personens cv efter § 14 eller til jobsamtaler efter §§ 16-20 og 73 a eller af pligten til tilbud efter kapitlerne 16 og 17 eller § 74 b, stk. 1, nr. 3, i lov om aktiv socialpolitik



Afsnit IV

Tilbud m.v.

Kapitel 8

Tilbudsmuligheder
§24
Stk. 5. Tilbud til personer, der er omfattet af § 2, nr. 7, og som modtager ledighedsydelse eller særlig ydelse, kan ikke række ud over den dato, hvortil personen er berettiget til ledighedsydelse eller særlig ydelse efter lov om aktiv socialpolitik.

//

Hvorfor vælger sagsbehandlere at overse denne del af lovteksten???
Kim F.

#72 Re:

2013-09-05 15:45

#64: -

Misundelse er en grim ting. Regler og systemer skal da være ens for alle. Hvis kommuner administrerer regler anderledes ifm. indvandrer, skyldes det nok de store traumaer, som de fleste jo nok har. I de fleste tilfælde er det lettere at sende dem på førtidspension, end at hjælpe dem med deres egentlige problemmer


Gæst

#73

2013-09-08 19:48

Jeg har altid været imod den måde kommunerne bruger lægekonsulenterne på, de skal ikke sidde og underkende læger og specialisters diagnoser, for at kommunerne kan spare nogle penge, deres opgave er at oversætte lægens udtalelser så sagsbehandleren kan forstå det..
Johnny Larsen

#74 Selv følgelig skal syge hjælpes i Danmark

2013-09-09 18:41

Det burde være en selvfølge at syge i Danmark, skal tilbydes alt den hjælp der er nødvendig, dette bliver svære og svære, når vores regering deler ud til højre og venstre af vores velfærd kasse :(
Vi skal have vores velfærd tilbage før vi kan få rettet op på dette problem.
Vi må stå sammen og gå imod regeringen og kræve at vi skal kun samarbejde med EU, handel, miljø og teknik og slut, EU skal ikke blande sig i Danmarks velfærds kasse.
Så kære venner kig forbi gruppen Bevægelsen imod EU. http://www.facebook.com/groups/400927740014799/ og er du ikke medlem så overvej venligst.

Gæst

#75

2013-09-09 19:05

I en velfærdsstat burde disse krav være en selvfølge - syge skal hjælpes til at blive raske, kronisk syge skal have et så lidt lidelsesfuldt liv som muligt, og mennesker, der ikke kan forsørge sig, skal selvfølgelig forsørges af os andre. Det må alle da være enige i??