Bevar Københavns naturhistoriske kronjuvel!

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Bevar Københavns naturhistoriske kronjuvel!.

Peter

#101 Re:


#76: -  

 Det er netop kernen. En usleben diamant har ringe værdi - den virkelige værdi opstår først når den er slebet - og slebet rigtigt. 

 

Derfor er man også nødt til at "slibe" naturen til - først som boligområder får men optimal værdi for naturen.

Peter

#102 Re:


#30: -  

Man kan jo ikke bare omdanne kontor til boligere - for det første er der langt fra nok tomme kontorejendomme ledige. 

 

Og blev alle omdannet - så ville der jo ikke være nogle ledige kontorer, til at huse de mange borgere der skal bo i kontorbygningerne - og det ville blot medføre en prisstignig på kontorboigerne, når der ikke er nogle ledige lejemål.

 

Så argumentet er fint som en fantasi, men fungerer ikke i praksis.

Peter

#103 Re: Bevar naturen


#3: Stine - Bevar naturen  

 Det er direkte forkert og modstrid med al forskning, at personer der bor tæt på natur laver længere. Trærtimod, så laver personer i storbyerne ikke kun Danmark men globalt længere end personer der bor på landet. 

Det er rigtigt at natur isoleret set vurderes at have en positiv indvirkning på levetiden. Men nærheden til arbejdspladsen, kultur og fritidsaktiviteter, sundhedsvæsnet mv. har langt større indflydelse på lavetiden. 

Så skal man alene se på at øge levtiden for borgerne - så skal man samle borgerne i større byer. 

At erstatte forfaldne boligområder med nyt og funktionelt - skaber ikke flere boligere - tværtimod færre, da nye og funktionelle boligere er større end de udtjente boligere. 

Jeg har stor sympati for din intension, man den er bare ikke korrekt.

Rasmus Volden

#104 Bevar naturen og et særegent område i en voksende by!


Lad os bevare og værne om naturen som en del af bymiljøet i København.
Det er spørgsmål om prioriteter, og vi bør prioriterer netop dette område. Byen vokser, men vi kan også vælge at finde nye arealer andre steder til dette formål!!


Gæst

Fordi Amager Fælled er et skønt sted. Det er noget særligt at så "rå" natur ligger så tæt på en storby.

Gæst

Bevar dog et af de sidste uberørte grønne områder, på Amager ! I forhold til alt det som allerede er blevet indraget og bebygget i Ørestaden, på Bryggen og på den anden side af motorvejen bør man bevare denne sidste oase, det er vel også noget som de mange nye indbyggere i områderne er kommet hertil for ! Og stopper det nogensinde ? indragelsen af de grønne områder som er tilbage ?

Gæst

Man skal ikke ødelægge den flotte natur vi har, det vil også gå ud over dyrelivet.

Gæst

Storbynære naturområder bør bevares og prioriteres som åndehuller.


Gæst

Fordi jeg elsker naturen på Amager

Gæst

Efter vi i mange år havde leget på kanten af Fælleden blev den fritlagt og blev et naturområde hvor man kan være i naturen midt i byen. Det er ikke til at bære at dette naturfristed skal bebygges.
GBe

#111 Re: Re:


#101: Peter - Re:  

 Diamanter har været årsag til mange krige og megen ufred - lad den rå og uslebne natur klare sig på egne betingelser, så bliver den smukkere og mere varieret og artsrig med årene


Gæst

Fordi det er meget vigtigt at beholde vores få danske natur områder. Blandt andet pga dyre faunaen og planterne .
Ilse .

#113 Re: Re: Bevar naturenGæst

Der er så lidt natur i København, de skal ikke bebygge det hele, man kan bygge mange andre steder hvor der er mere brug for det. Fællen bliver brugt og nydt af tusinder af Københavnere hver dag, og det skal vi blive ved med.
Nina

#115 Re:


#98: Peter -  

Nej, det er ikke det bedste man vælger her. Det er den værst tænkelige placering til nybyggeri i hele København.

Vi taler om uberørt oprindelig natur. En natur som for lang tid siden burde være fredet og beskyttet til eftertiden.

Man kan bygge mere i Nordhavn, over motorvejen i Ørestad City, banearealet ved Dybbelsbro.... Der er masser af andre steder. Det kræver politisk mod og vilje at beslutte, at naturperler som Amager Fælled skal bevares for vores og fremtidens skyld.

Der er behov for at erkende, at vi på to årtier er blevet klogere og derfor ikke vil ødelægge bynær natur der kommer i tusindvis til gode, med en artsrigdom som ikke kan erstattes andre steder eller flyttes.

 

 

Nina

#116 Re: Re:


#102: Peter - Re:  

Argumentet er fint og man kan sagtens omdanne erhverv til boliger. Kig bare rundt om i verdens storbyer, hvor den proces har været i gang i lang tid. Der er faktisk mange succeshistorier om dette. Karolinegården i Århus f eks.

Man kan også bygge mere ud i Nordhavn og kompensere på den måde.

Alternativt kan man lade være med at bygge her uden polemikken om byggerier andre steder. Der bliver bygget rigeligt rundt om i hele byen, så de m2 der skulle være på Amager Fælled Kvarter kan fint fordeles til andre byudviklingsområder!


Gæst

Fordi jeg gennem mange år har haft min gang på Anager Fælled. Her er en unik natur med mange sjældne fugle, herunder en af Danmarks største bestande af nattergal, den eksotiske græshoppesanger, sort sol i efteråret og blå kærhøg og fjeldvåge om vinteren. Der er listige små stier mellem småbidder og træer, som fører rundt til små rum i landskabet med vilde blomster, hvor der er fred til ro, til at plukke brombær og æbler og hyldebær, mens man kan nyde synet af rådyr med deres lam gå fredeligt og græsse mellem urterne. En unik natur midt i storbyen, en kæmpe attraktion for Kæbenhavn. Det er en katastrofe for dyr, fugle, planter og mennesker, at der skal bygges ind i området. Og det er helt unødvendigt, der er plads mange andre steder tilberedning sådant byggeri.

Gæst

Stedet er et værdifuldt naturområde. Bare her i foråret er der observeret et ynglepar af sortstrubet lappedykker, samt rørdrum og græshoppesanger, netop i dette område

Gæst

Dyrene kom først! Der er ingen grund til at bygge mere på de grønne områder på amager. Der findes så mange andre steder på amager hvor gamle faldefærdige bygninger kan nedrives og bygges op igen.

Gæst

Det er vigtig ikke at ødelægge mere natur.
Nu må vi tage ansvar og passe på vores moder jord, i stedet for at rydde alt natur og plastre det til med p-pladser, huse og fabrikker.

Gæst

Elsker Fælleden som grønt område.

Gæst

Fordi området er noget særligt, det er et lille unikt stykke natur, som vi skal passe på.

Gæst

Vi kan ikke undvære en kcm af fælleden. København har brug for arealer der ikke er plastret til med huse og asfalt.
Lad Amager ånde .......

Gæst

da vi skal bevare vores grønne - genbyg hellere ghetto områderne

Gæst

Jeg har i næsten 15 år boet tæt på Amager Fælled og nydt den skønne natur!! Det skal de nutidige og fremtidige Amagerkanere ikke snydes for!Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...