Evakuer børnene fra Moria - og de græske lejre

Kære Frederiksberg byråd og borgmester,En humanitær krise udspiller sig lige nu inden for vores egne, europæiske grænser.Over 40.000 flygtninge befinder sig på øerne i Grækenland. I flygtningelejren Moria, der har kapacitet til 3000 flygtninge, opholder der sig lige nu 20.000 mennesker. Tætpakkede madkøer, et minimum af vandhaner og manglende sikkerhed er de rammer, som børn og deres forældre lever under i Moria-lejren. Det er umenneskeligt. Og de kummerlige forhold gør det umuligt at følge sikkerhedsforanstaltningerne mod COVID-19 i lejren.EU-Kommissionen har lovet at arbejde på en omfordeling af flygtningene fra de overfyldte lejre. Lande som Portugal og Luxembourg har allerede sagt ja til at tage en vis del. Og i Danmark har over 20.000 danskere skrevet under på, at Danmark bør vise solidaritet med Grækenland og tage imod 500 børn fra Moria-lejren til en fair og sikker sagsbehandling. Hvis børnene er ledsaget af familie, må de følge med.Vi har ét spørgsmål til jer: Skal Frederiksberg kommune ikke også være en del af løsningen?Vi vil gerne opfordre jer i byrådet til at tage stilling til dette problem og sige JA til at der er plads til børn på flugt i vores kommune. Som byens borgere vil vi anmode jer om at drøfte det i byrådet, som vi har set det i andre danske kommuner, så I som vores valgte politikere kan sende et stærkt signal til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye om, at I er klar til at give plads til børn fra Moria-lejren.Vores opfordring til jer er, at:Stille et politisk forslag i byrådet lyder, at Frederiksbergs borgmester retter henvendelse til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og meddeler, at vores kommune stiller sig til rådighed til at huse et antal børn fra Moria og de omkringliggende græske lejre, hvis Danmark slutter sig til forslaget om at tage imod 500 børn og deres familier. Der er allerede næsten 60 familier som har meldt at de vil gerne tage imod børnene.Vi har plads til at hjælpe børnene. Danmark har lige nu det laveste antal asylansøgere i 11 år, antallet af hjemrejser blandt afviste asylansøgere stiger, og vi har endnu ikke genoptaget kvoteflygtningeordningen.Lad os sende et klart signal om, at Frederiksberg kommune står sammen og siger JA til at hjælpe børnene fra Moria og de græske lejre.Sammen markerer vi over for regeringen og de europæiske ledere, at vi tager ansvar og kræver handling nu. Vi må ikke acceptere de umenneskelige vilkår, der finder sted indenfor Europas grænser.Vi arbejder sammen med Michael Graversen som lancerede initiativet til gruppen “Evakuer børnene fra Moria” på Facebook. 

 

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Regina Hardardottir tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook