Bevar naturen ved Årslev Engsø

Årslev Engsø er helt særlig bynær natur.

Den bynære natur har en helt særlig værdi og sikrer en afbalanceret byudvikling, hvor der fortsat er gode, rekreative muligheder for aarhusianerne. Årslev Engsø bidrager med en naturoplevelse, der nydes af mange aarhusianere. Særligt i coronatiden har mange haft stor glæde af naturen, roen og vidderne ved Årslev Engså. Området kombinerer fredet vandmiljø med åbne vidder, der giver plads til natur og dyreliv af alle slags. Bevæger man sig rundt i området møder man ofte hjorte og harer.

Årslev Engsø bidrager med en gammel historie helt tilbage til vikingetiden, naturoplevelser, rigt dyre- og fugleliv, hvor det er muligt at opleve isfuglen på sin kvist, flagermusen på rov ved skumring og havørnen værne om dets territorie. Disse elementer adskiller Årslev Engsø fra Brabrandsøen, som i langt højere grad er en sø i byen, hvor der ikke på samme måde er plads til naturen.

Lad os bevare naturen ved Årslev Engsø som natur. Det kræver, at der fortsat er plads til et rigt dyreliv og naturoplevelser uden byen åndende i nakken.

Vi er derfor imod byggeri ved Årslev Engsø. Vi foreslår, at kommuneplanramme 249798JO afgrænses ved Skibbyvej, således at der alene kan byudvikles nord for Skibbyvej. Der er masser af plads til byudvikling omkring Årslev uden at ødelægge det mest værdifulde i området.

Årslev_enge_nyt_perspektiv1.jpg

Illustrationen her viser det foreslåede byggeri ved Årslev Engsø set fra stien på diget langs søen.

2021-03-06_1409.png

Billedet her illustrerer, hvor ovenstående er taget fra, samt det planlagte byggeri i fugleperspektiv.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Anne Strandridder vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...