Beskyt den unikke udsigt til og fra Børglum Kloster

Kære Alle

Vi håber I vil hjælpe os med at redde den smukke og unikke udsigt på Børglum Kloster. Et vindmøllefirma planlægger at opføre 150 meter høje vindmøller kun 2,5 km syd for klosteret. Vindmøllerne vil ødelægge udsigten til og  fra det fredede 1000 år gamle kloster, da møllerne vil fylde horisonten mod syd-øst og vil gå henover klosterkirkens tag, når man ser på klosteret fra nordsiden.

Vi er ikke imod vindmøller som kilde til vores fremtidige vedvarende energi. Men placeringen af de her vindmøller vil betyde, at en del af Børglum Kloster som vores alles fælles kulturarv vil blive ødelagt.

Underskrifterne vil blive overgivet til Hjørring Kommune så snart de er tilbage fra sommerferie med håb om, at de vil afvise projektet.

Vi håber I vil hjælpe os med at bevare den fredede udsigt til og fra klostret ved at skrive under her. Tak for jeres hjælp.

Bedste Hilsner

Anne og Hans Rottbøll

Børglum Kloster

Der er nogen der har stillet tvivl om afstanden mellem klosteret og de projekterede vindmøller. Vi har nu fået det målt nøjagtigt, og der er en afstand på 2,5 km fra klosteret til møllerne. Det ændrer dog ikke på, at klosteret stadigt vil ligge i det miljøstyrelsen beskriver som "nærzonen", og derfor vil de 150 meter møllerne stadigt være ødelæggende for indsigten til og udsigten fra Børglum Kloster.

Visualisering_af_vindmølleprojekt_Hjortnæs_II,_set_fra_nordsiden_af_Børglum_Kloster.png


Anne-Marie Rottbøll, Børglum Kloster    Kontakt forfatteren af dette andragende