Åbent brev til Sundhedsministeren

Åbent brev til Sundhedsministeren


Tandplejerne siger fra nu

Vi tandplejere har fulgt debatten omkring den kommende særlov, som skal træde i kraft 1 juni 2018. Vi tandplejere har givet vores besyv med til de møder, hvor vores fagforening har været inviteret.

Ønsket om en bedre tandsundhed i Danmark er den bærende kraft i vores daglige arbejde som tandplejere. Vi står som fortrop i kampen mod dårlig mundhygiejne, gingivitis, parodontose, forebyggelse, tilvænning af angste patienter samt fokus på tidlige stadier af celleforandringer i mundhulen.

Vi er en del af det behandlende team på alle offentlige klinikker, på størstedelen af de private tandklinikker og vi har også egne klinikker.
Uanset ansættelsessted, så er udfordringen den samme. Vores erfaring er den, at fremtidens tandpleje ikke skal være med mindre forebyggelse end vi ser i dag. Faktisk burde der ske mere. Mange deciderede behandlinger kunne have været undgået, hvis forebyggelsen havde været sat ind i tide og individuelt tilpasset de enkelte patienter.

De mål vi sætter os for vores patienters skyld kan vi aldrig nå i mål med, hvis det udkast til særlov som er i høring nu bliver vedtaget. Tværtimod. Derfor ser vi os nødsaget som stand at råbe Sundhedsministeren op, inden hun gambler med fremtidens tandsundhed.

Det er kendetegnende for mange af vores behandlinger, at de er båret af tilskud fra det offentlige. Når dette tilskud nedsættes med 300 mio. kr. om året, så kan vi ikke se, hvordan vi får mere tandsundhed – tværtimod.
Derfor siger vi fra nu. Vi kan ikke stå model til, at vi ikke får lov til at yde den rette behandling for vores patienter. Sundhedsministerens udmelding om, at det ikke kommer til at koste mere for patienterne køber vi ikke. Dermed vil det have en social slagside, da de ressourcesvage vil blive ramt hårdest.
Med mindre forebyggelse, vil behandlingsbehovet stige og dermed den samlede økonomiske byrde for både patienter og samfund.

Derfor vil vi tandplejere opfordre Sundhedsministeren til at droppe den fremlagte særlov, da den vil få katastrofale konsekvenser for tandsundheden i Danmark. Det kan vi som tandplejere ikke stiltiende stå model til.


På vegne af xxxx tandplejere i Danmark

Rikke Raben, Tandplejer

 


Kære Tandplejere

Jeg har gennem længere tid fulgt den debat som har kørt i medierne og de sociale medier om fremtidens tandpleje og de tiltag som kommer i den foreslåede særlov på tandsundhedsområdet.

Efter at have læst det hele igennem og gennemgået det med flere kollegaer, så kan jeg altså ikke se, hvordan det skal gavne vores patienter. Jeg er af den overbevisning, at ethvert tiltag skal have patienterne og deres tandsundhed i centrum. Alt andet kan jeg ikke fagligt stå inde for. Derfor dette skriv, hvor jeg ønsker jeres opbakning til, at vi – som både lægerne og tandlægerne gjorde det – får råbt Sundhedsministeren op, inden hun ødelægger det vi har kæmpet så hårdt for i mange år, nemlig den bedste tandsundhed i verden!

Den er ikke kommet af sig selv. Den har vi været med til at skabe. Det skal vi være stolte af og det skal vi kæmpe for at bibeholde. Jeg håber at I ønsker at bakke op om initiativet.

Forskellige steder beskrives det som, at tandplejere og tandlæger ikke er enige i denne sag. Det tror jeg ikke på. Vi kæmper alle for vores patienter og deres tandsundhed. Vi skal ikke se os som forskellige faggrupper, men som det behandlerTEAM der står klar, når patienterne har brug for os. Det har de nu, da Sundhedsministeren har en lov i høring, som vil forringe vilkårene for vores patienter – selvom hun siger noget andet.

Derfor skal vi stå frem nu og vi skal stå fast. Stå fast på vores faglighed. Stå fast på vegne af vores patienter.

Er du enig, så klik ind på nedenstående link og skriv under. Når vi er klar til at sende Sundhedsministeren et klart signal med det åbne brev, går vi i pressen med det.

På vegne af en hårdtarbejdende tandplejerstand

 

Rikke Raben, Tandplejer

 


Rikke Raben Jørgensen    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Rikke Raben Jørgensen tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...