Hesteskoen

Kontakt forfatteren af dette andragende

Protest sang

2015-02-22 21:35:45

Vi har lige lavet en lille protest sang som kan ses her http://youtu.be/OiCvMbDtLP0

 


Lars Pedersen

TV2 Nord kom lige forbi Hesteskoen

2015-02-10 20:47:35

Jeg vil lige opfordre jer til at kigge denne udsendelse.

http://www.tv2nord.dk/artikel/337959:Politik--Husejere-frygter-at-blive-flyttet-med-tvang

Jeg syntes at alle som snakkede med TV2 Nord gjorde et godt stykke arbejde :-)

 

 


Lars Pedersen

Ville lige vise jer alle sammen, hvad det er vi gerne vil bevare.

2015-01-22 20:18:36


Lars Pedersen

Læser brev fra civ. ing. Anker Lohmann-Hansen

2015-01-11 17:29:07

 

Byrådet og kapitalinteresser mod ”den lille mand”

 Ifølge Miljøstyrelsens vejledning om støj fra vindmøller skal vindmøller overholde en minimumsafstand på 4 x vindmøllens totalhøjde til nabobeboelse (støjfølsom arealanvendelse). Støjfølsom arealanvendelse er defineret som områder, der anvendes til eller i lokalplan eller byplanvedtægt er udlagt til bolig-, institutions-, sommerhus-, camping- eller kolonihaveformål, eller områder, som i lokalplan eller byplanvedtægt er udlagt til støjfølsom rekreativ aktivitet.

 

I Aalborg kommunes planlægning (landområde Øst) er arealerne ved Hennedal og Hesteskoen udlagt til kolonihaver (4.10.R1 og 4.10.R2). Målsætningen er at fastholde områdets anvendelse i form af kolonihaver. Citat: Kolonihavebevægelsen rummer en stolt tradition for selvbyggeri og frigjort skaberglæde. Dette særlige karakteristika er med til at skabe mangfoldige og oplevelsesrige bebyggelser i kolonihaveområderne. Det er hensigten at sikre dette "kreative frirum".

Det er fuldstændig parallelt til Fjordbyens bebyggelse, som også karakteriseres ved selvbyggeri og frigjort skaberglæde.

 

135 mennesker (2013) har på den baggrund valgt at bosætte sig i Hennedal og Hesteskoen. 135 mennesker har ladet sig inspirere af kommuneplanens ord om selvbyggeri og skaberglæde og har skabt et frirum med plads til ukonventionel livsstil i forventning om, at Aalborg kommune holder ord og holder fast i kommuneplanens målsætning for området.

 

Men nu er der en kommuneplanrevision på vej, som tager sigte på at imødekomme en privat investors ønske om opstilling af vindmøller, der ikke overholder Miljøstyrelsens afstandskrav i forhold til den faktiske arealanvendelse i Hennedal og Hesteskoen. Derfor foreslår Aalborg kommune, at Hennedal og Hesteskoens status som kolonihavområde ændres til nyttehaver, hvor der ikke er mulighed for overnatning, fordi nyttehaver ikke vurderes som støjfølsom arealanvendelse, og afstandskravene derfor heller ikke gælder længere.

 

Hokus pokus! Nur Behändigkeit.

Sidst vi så denne fremgangsmåde, var omkring bebyggelsen på Hasserisvej 124, hvor bebyggelsesprocenten blev ændret for at imødekomme en privat investor. Ligesom mange støttede Hasserisborgerne i deres rimelige krav, bør man nu støtte op om forsvaret af de specielle kolonihaveområder ved Hesteskoen og Hennedal. Forestil jer, at det er Fjordbyen, der skal ændres til ”nyttehaver”.

 

Se Forslag til kommuneplantillæg 4.034, lokalplan 4-10-102 samt Miljøvurdering (MV og VVM) og skriv jeres protest til Aalborg kommune, Plan & Udvikling. Frist for indsigelse er den 23. februar 2015.

 

civ. ing. Anker Lohmann-Hansen

Risbjergvej 9, 9260 Gistrup

 


Lars Pedersen

Uddybende forklaring

2015-01-04 18:08:38

Hesteskoen er et sted som har været der i mange generationer, og derfor betyder stedet også meget for mange mennesker.  

Der skal i nærheden af Hesteskoen sættes vindmøller op, og pga. dette vælger kommunen at Hesteskoen skal laves om til nyttehaver, som vil sige at vi må have et redskabsskur og så ting i haverne. Men så vil Hesteskoen miste dens nostalgi og på ingen måde være det samme mere. Lige nu er Hesteskoen et fristed for mange mennesker, hvor de kan få lov til at slappe af og koble fra. Men mest af alt er det et sted for alle mennesker, lige fra børnefamilier til folk der ikke føler for travlheden inde i byerne. 

Vi vil gerne støtte grøn energi via vindmøller, men ikke hvis det betyder, at vi ikke kan være der på samme måde mere. 

Det vi allerhelst vil er at de får lov til at sætte disse møller op og vi bare får lov til at være der som vi har været i lang tid. 

 

Vi siger tak på forhånd fordi du gad at skrive under. 

 

(Du vil modtage en mail som skal godkendes før vi modtager underskriften)


Lars Pedersen



Del denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.