Til støtte for Thomas Aastrup Rømer og dansk åndsvidenskab

OBS: Kl. 8 den 29. april
er underskrifter samlet sammen
- 921 underskrifter og kommentarer, som vil blive sendt til universitets ledelse.

 

 

 


Til støtte for Thomas Aastrup Rømer og dansk åndsvidenskab:

Onsdag den 29. april er Thomas Aastrup Rømer, lektor i pædagogik på Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, indkaldt til samtale med juridisk bisidder. Samtalen er begrundet i to klager over Thomas Aastrup Rømer på baggrund af et blogindlæg i hvilket, Rømer kritiserer en artikel.

 

 

 

 

 

 

Med denne underskriftindsamling ønsker vi at pointere:

  • At videnskab, litteratur og kultur altid har været fuld af konflikter og fejder. Det er stærkt medvirkende til at holde vores åndsliv levende, og somme tider fører det til bevægelser og -ismer, der får stor betydning for fremtiden.

  • At det i den Humboldt'ske universitetstradition er forskernes fornemmeste opgave at være uenige. Thomas Aastrup Rømer passer sit job, når han trodser enighed og retter kritik af kollegers arbejde.

  • At det er upassende inden for et intellektuelt universitetsmiljø at true en fagligt formidlende personlighed gennem klager og administrative foranstaltninger.

  • At gøre en faglig og videnskabelig diskussion til en administrativ og juridisk sag, vil være en skandale af dimensioner.

  • At en administrativ/juridisk sag vil være i strid med den grundlovsfæstede ret til ytringsfrihed

  • Derfor bør klagen over Thomas Rømer afvises.

  • Sæt kritikken fri!

Underskriftindsamlingen vil forløbe indtil onsdag den 29. april kl. 8, hvorefter den vil blive præsenteret for Universitetets ledelse.

Links til blogindlæg med supplerende oplysninger:  

Blogindlæg med beskrivelse af sagsforløb og kopier af indholdet af klager:
http://www.thomasaastruproemer.dk/paa-dpu-anklager-om-had-og-tilsvining-og-forsoeg-paa-administrativ-intimidering-pga-faglig-kritik-og-debat.html

Blogindlæg fra Brian Degn Mårtensson om sagsforløb:
http://www.folkeskolen.dk/562572/dorthe-staunaes-som-radikalt-accepterende-begrebseksperimentator

Blogindlæg fra Erik Schmidt om sagsforløb:
http://www.folkeskolen.dk/562551/noedvendig-fejde

Blogindlægget, der gav anledning til klager:
http://www.thomasaastruproemer.dk/danske-paedagogiske-tekster-1-dorthe-staunaes-opgoer-med-den-paedagogiske-tradition.html

Thomas Aastrup Rømers Facebook-profil, hvori sagsforløb debatteres:
https://www.facebook.com/profile.php?id=837549480&fref=ts     

Sagsforløbet kort fortalt:

Den 15. april 2015:
Thomas Aastrup Rømer opretter et blogindlæg på sin hjemmeside med en kritik af en artikel af Professor MSO Dorthe Staunæs’ og lektor Malou Juelskjærs, hvor de fremlægger deres syn på klasseledelse.

Samtidig sender han en besked til Dorthe Staunæs, hvor han skriver:

”Kære Dorthe – Selvom vi er kolleger, har vi vist aldrig hilst på hinanden? Men jeg vil sige, at jeg har skrevet en analyse af en af dine artikler (skrevet sammen med Juelskær) på min hjemmeside. Jeg har muligvis misforstået det hele, og du er naturligvis meget velkommen til at svare i kommentarfeltet, hvis du har lyst – Mange hilsner, Thomas Aastrup Rømer, DPU-Trøjborg”

Thomas Aastrup Rømer kontaktes efterfølgende ikke af Dorthe Staunæs eller Malou Juelskjær, ligesom der ikke udsendes svar på blogindlægget.

Fredag den 24. april:
Thomas Aastrup Rømer gøres af Universitetets ledelse opmærksom på, at der er indkaldt til samtale med juridisk bisidder onsdag den 29. april. Samtidig modtager han kopier af mails, hvori der er fremsat klager over ham, fremsendt af Dorthe Staunæs og Malou Juelskjær. I klagerne bedes ledelsen ”tage hånd om denne sag” ligesom der lægges op til at undersøge, om det er en sag om ”digital, akademisk mobning”.

Onsdag den 29. april:
Skal Thomas Aastrup Rømer til samtale med Universitets ledelse med en bisidder.

Underskriftindsamlingen er iværksat af (alfabetisk):

Anette Lind
Brian Degn Mårtensson
Cecilia Lucia Fava
Charlotte Birk Bruun
Erik Schmidt 
Niels Chr. Sauer