RETUR - Dansk Retursystem trænger til en revision

DFO_moerkroed.png

 

 

De små bryggerier er taberne i Dansk Retursystem. De store bryggerier, som ejer Dansk Retursystem, er vinderne.  

Systemet må retur.  

Politikerne må skrue en ny bekendtgørelse sammen for Dansk Retursystem, for tilliden til systemet er brudt for de små bryggerier.  

Den bebudede gebyrstigning på 33 procent på glasflasker fra de små bryggerier er det bedste eksempel på, at Dansk Retursystem er dysfunktionelt og sat i verden for at pleje de store bryggeriers tarv, ikke de små bryggeriers.

Gebyrstigningen på 33 procent for glasflasker fra de små bryggerier falder oven i købet sammen med, at dåser, som stort set alle er fra de store bryggerier, bliver 40 procent billigere i gebyr til Dansk Retursystem.  

Det træk fra Dansk Retursystem er mildt sagt ikke udtryk for fri og fair konkurrence, men er konkurrenceforvridende.  

Dansk Retursystem har en uhensigtsmæssig magt over markedet for øl i Danmark, som en revision af systemet må sætte en stopper for.  

Med de bebudede gebyrstigninger for glasflasker fra de små bryggerier samtidig med, at dåserne fra de store bryggerier falder, er konsekvensen klar:  

Øl fra de små bryggerier bliver dyrere.  

Øl fra de store bryggerier bliver billigere.  

Med din underskrift på ’RETUR – Dansk Retursystem trænger til en revision’ skriver du under på, at Dansk Retursystem trænger til en revision med særlig hensyn til ejerforholdet, de små bryggeriers repræsentation og gebyrsætningen.  

 

Med venlig hilsen

Det Fri Øl  

 

Det Fri Øl er en ny forening af bryggerier, som kæmper for fri og fair konkurrence, en udvidet forbrugeroplysning og et mangfoldigt udvalg af danske øl. Manifestet for Det Fri Øl støttes af 53 danske bryggerier. Foreningen er ny og i gang med at etablere sig ledelsesmæssigt og organisatorisk. Formanden for Det Fri Øl er Tore Jørgensen, brygger og direktør på Herslev Bryghus.      


Det Fri Øl: 21 81 73 21    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling


ELLER

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort på vores side. Forfatteren af indsamlingen vil dog kunne se alle informationerne, som du har oplyst på denne formular.

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.
Facebook