Danmark skal handle nu for at stoppe uhyrlighederne i Gaza

OPDATERING: Denne underskriftindsamling er ikke længere aktuel. Jeg anbefaler i stedet at man støtter de mange gode borgerforslag, f.eks. dette:

Danmark har pligt til at forhindre folkedrab (borgerforslag.dk)

 


Tusind tak for din opmærksomhed og støtte!

Hamas’ angreb på civile i Israel var helt uacceptabelt, men det retfærdiggør ikke en ny forbrydelse, som tilmed er af langt større omfang. Israels erklærede mål er at udrydde Hamas, men det er på ingen måde forsvarligt at dræbe tusindvis af uskyldige palæstinensere for at nå dette mål. Og Israel har muligvis også andre mål med krigen.

Israel har beordret 1,1 millioner palæstinensere i Gaza til at forlade deres hjem. Israel har lukket for vand, el, gas og nødhjælp til Gazas 2,3 millioner indbyggere. Samtidigt fortsætter de voldsomme israelske bombardementer af Gaza, som indtil videre har kostet 3.500 mennesker livet.

Udenfor Gaza står 100.000 israelske soldater klar til at invadere Gaza.

Situationen er allerede forfærdelig men vil helt sikkert blive langt værre, hvis det internationale samfund, inklusive Danmark, ikke griber ind omgående. Der er en helt reel risiko for at Israel vil misbruge omverdenens sympati i kølvandet på Hamas’ uacceptable terrorangreb i Israel til at gennemføre en storstilet etnisk udrensning af Gaza.

Vi kræver, at den danske regering straks kommer med offentlige udmeldinger der:

  • kræver stop for de voldsomme israelske bombardementer af Gaza.
  • kræver at Israel tillader adgang for basale livsfornødenheder til Gaza.
  • kræver at Israel trækker opfordringen til Gazas indbyggere om at forlade deres hjem tilbage.

Vi opfordrer den danske regering til at bruge alle diplomatiske og økonomiske muligheder til at presse Israel til at efterleve disse krav. Dernæst skal der sættes gang i en politisk proces med henblik på at finde en løsning på Israel/Palæstina konflikten, der sikrer det israelske og palæstinensiske folks rettigheder.

 

Risiko for omfattende etnisk udrensning

Palæstinenserne i Gaza har altid været et problem for Israel, som grundlæggende ikke ønsker palæstinensernes tilstedeværelse i landet. I 1948 blev størstedelen af palæstinenserne fordrevet fra det område, der kom til at hedde Israel. Under seksdageskrigen i 1967 blev yderligere 300.000 fordrevet. Israel har aldrig tilladt disse flygtninge at vende hjem, og mange lever stadig i flygtningelejre, herunder i Gaza hvor størstedelen af befolkningen er flygtninge. Der er en risiko for, at Israel vil udnytte den nuværende situation til en ny etnisk udrensning, som tilmed vil være af større omfang end i '48 og '67.

De sidste par årtiers israelske strategi har været at udgrænse palæstinenserne. I Gaza er dette helt konkret sket ved at Israel har bygget et hegn omkring enklaven. Siden 2007 har området været underlagt en total eller delvis israelsk blokade med meget begrænsede ind- og udrejsemuligheder samt kraftige restriktioner på varetransport.

Udgrænsningen af palæstinenserne er ikke en langsigtet løsning for Israel og er det bestemt heller ikke for palæstinenserne, som lider enormt under den israelske adskillelsespolitik. Palæstinenserne forsvinder ikke blot fordi de spærres inde bag hegn, mure og checkpoints. For Israel udgør de stadig et problem. Det er bestemt ikke umuligt, at Israel vil udnytte den nuværende situation til at slippe af med palæstinenserne i Gaza, én gang for alle!

Uhyrlighederne skal stoppes med de samme, og der skal findes en langsigtet løsning, der sikrer begge folks rettigheder.

 

Forslag til yderligere læsning

29 israelske NGOer kræver stop for bombinger af civile og adgang for vand, nødhjælp og elektricitet

Leder af FN-organisationen UNRWA udtaler, at en humanitær katastrofe udfolder sig for øjnene af os

FNs særlige rapportør for de palæstinensiske områder advarer om en forestående etnisk masseudrensing

Tidligere mellemøstkorrespondent for avisen The Independent analyserer situationen

guardian1.png

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Christian Schönbeck vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...