Opret tre spor for de kommende 0. klasser på Ganløse Skole

Egedal Kommune og Distriktsskole Ganløse har besluttet at fylde de kommende 0. klasser på Ganløse Skole til bristepunktet (28 elever pr. klasse), og endvidere sendes enkelte Ganløse Børn til Slagslunde Skole, uagtet om de har større søskende på Ganløse skole, og har gået i daginstitution i Ganløse. Alt dette for at undgå at skulle oprette tre spor på Ganløse Skole. 

I efteråret 2022, besluttede et bredt flertal i folketinget ellers netop at sænke klasseloftet i indskolingen til 26 elever, for at give de yngste elever en god skolestart, som understøtter børnenes faglige, trivselsmæssige og sociale udvikling. Aftalens tilhørende lovgivning og økonomi er dog fortsat ikke lovfæstet, hvilket muliggør Egedal Kommunes spareøvelse. 

Hvordan Egedal Kommune får ligningen til at give et plus i den sidste ende er en gåde. Der er tale om en besparelse på 1 million ved at oprette 2 klasser frem for 3. De potentielle konsekvenser såsom, opsigelser og sygemeldinger blandt lærerne, og mistrivsel, angst, depression og dårlig indlæring blandt eleverne, kan dog nemt føre til højere reelle omkostninger.

Egedal Kommune er i forvejen topscorer i Danmark, når det kommer til antal af folkeskoleklasser med mere end 24 elever. Men med kommunes 2022-2026 visioner "på vej mod verdens bedste hverdag" kunne man ellers få det indtryk, at kommunen nu ville sigte efter at komme helt i bund på listen. Det først beskrevne fokusområde er "nærhed og tryghed - i hverdagen". Ambitionen lyder: "Vi vil skabe en folkeskole, der sikrer, at vores dygtige elever fortsat ligger i top med deres faglige præstationer, og hvor trivslen også bliver blandt landets bedste".

Samtidig har Egedal Kommune den laveste løn for lærere ift. de omkringliggende kommuner (lønanalyse_egedal), og sammenholdt med den kedelige topplacering på megaklasselisten kan man kun forestille sig, hvor svært det må være for kommunen at tiltrække dygtige lærere.    

Hvordan er Egedal Kommune nået frem til, at de kan skabe et af landets bedste trivselsniveauer hos børnene i Distriktsskole Ganløse ved at putte 28 elever i hver klasse? Og hvad mon man gør, hvis der er bare én Ganløse tilflytter - ryger han/hun så også til Slagslunde, hvor de allerede er 24 i klassen?  

Hvorfor ikke allerede nu oprette tre spor på Ganløse Skole og give børnene mere ro på i indskolingen. Så kan klasserne fyldes helt op, når børnene fra Slagslunde senere hen rykker til Ganløse Skole.  

Hjælp Egedals børn ved at underskrive. Så kan vi få oprettet tre spor på Ganløse Skole og få vist Kommunen, at Egedals borgere er enige i kommunens visioner, men lodret uenige i dens praksis.

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Malene Nielsen vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...