NEJ TAK til moms på mit danske magasin

Er du glad for, at du kan læse dit magasin på dansk?

Og vil du derfor lade politikerne høre din stemme og fortælle dem, at du gerne ser, at det vedbliver med at være sådan?

Skatteministeren vil indføre 25 % afgift på dit danske magasin

Skatteministeriet arbejder i disse dage på et udkast til et lovforslag, som reelt vil betyde, at dansksprogede magasiner med eet gøres 25 % dyrere end vores fremmedsprogede konkurrenter - En omvendt diskriminering af dansksprogede magasiner.

For et lille specialmagasin kan det betyde, at vi må opgive at udgive magasinet - eller at vi må tilbyde magasinet på et andet sprog end dansk, da tilsvarende magasiner på andre sprog ikke pålægges afgift.

Hvis du også synes, at det ville være ærgerligt at miste dit magasin eller at skulle læse det på et andet sprog end dansk, så kan du hjælpe ved at skrive under på denne underskriftsindsamling.

OBS. Udfyld formularen nedenunder denne tekst.

 

Fakta

Magasiner har via en særordning for postordresalg reelt været fritaget for moms i mere end 10 år, blot de blev sendt fra lande udenfor EU. Herved har magasinerne været sidestillet med aviser, der er fritaget for moms.

Skatteministeren har besluttet, at magasiner nu skal betale merværdiafgift. Dette agter skatteministeren at gennemføre ved at indføre moms på magasiner, der sendes til Danmark fra ikke EU- lande, men kun på magasiner på dansk, mens magasiner på andre sprog fortsat ikke skal betale moms.

Konsekvensen af skatteministerens forslag er, at mange - særligt små magasiner - ikke mere vil udkomme, eller at de vil udkomme på et andet sprog og dermed afgiftsfrit.

 


Lars Schilling Jacobsen    Kontakt forfatteren af dette andragende