Lokalt ejet vedvarende energi - Ja tak!

Fremtidens energiforsyning: Lokalt ejerskab og demokratisk struktur JA – TAK !!

Vigtige forsyningsvirksomheder som leverer el og varme og vand skal (forblive) under demokratisk kontrol og have en høj grad af lokalt ejerskab.

Derfor har vi startet denne underskriftindsamling og opfordrer DIG og alle du kender til at skrive under.  

Vis politikerne, hvad du mener.  

Sammen kan vi forhåbentlig overbevise politikerne og direktørerne om, at de ikke skal sælge danskernes energi- og vandforsyning. Lad os blive fri for flere fejltagelser som DONG sagen og eksperimenter med kommercialisering.  

Der er brug for respekt for demokratisk styring af energiselskaber.  

 

BAGGRUND

Vi har langt om længe opnået bred politisk opbakning i Folketinget til, at Danmark i fremtiden skal hente den nødvendige energi fra vedvarende og fornyelige energikilder.  

Men det er langt fra ligegyldigt, hvordan omstillingen til vedvarende energi gennemføres.  

Folketingets flertal og EU fører en politik, der vil overlade fremtidens energiforsyning til store kommercielle energiselskaber og kapitalfonde.

Vi ønsker på linje med mange miljøorganisationer, andelsselskaber og kommuner i Danmark og EU lokalt ejerskab til energiproduktionen. (Se http://communitypower.eu)

Det giver indtægter og arbejdspladser, der hvor energianlæg placeres. Lokalt udbytte af energianlæggene giver større lokal opbakning og skaber udvikling i lokalområderne. Vedvarende energikilder, som sol, vind, naturvenlig vandkraft og geotermisk varme findes lokalt og der er brug for ”mange bække små” for at dække samfundets behov. Det giver mulighed for lokalt ejerskab med økonomiske og sociale fordele for lokalområder.  

NOAH Energi og Klima

NOAH Friends of the Earth Denmark

http://noah.dk

https://www.facebook.com/www.noah.dk