Hjælp Israel med at hjælpe sig selv og palæstinenserne - åbent brev og appel til Mette Frederiksen

inbound5756454825610701036.jpg

Kære Mette,

Vi skriver til dig, fordi vi ønsker fred og sikkerhed for alle israelere og alle palæstinensere - og alle andre mennesker i verden.

Vi skriver til dig, fordi vi ønsker os, at du gør alt, hvad du kan, for at hjælpe begge parter i den israelsk-palæstinensiske konflikt med at få opfyldt deres grundlæggende behov for fred og sikkerhed.

Vi er en broget flok af meget forskellige mennesker.

Vi er ikke enige om særligt meget i forhold til den israelsk-palæstinensiske konflikt. Men vi er enige om at mene og tro på, at:

  • Konflikten skaber en masse sorg, smerte og lidelse for begge parter i konflikten
  • Begge parter i konflikten har et grundlæggende menneskeligt behov for fred og sikkerhed
  • Fred og sikkerhed for den ene part er betinget af fred og sikkerhed for den anden part
  • Israels tilgang til konflikten bidrager ikke til at skabe fred og sikkerhed, hverken for palæstinenserne eller for Israel selv
  • Israel har de bedste forudsætninger for at ændre konfliktens dynamik, fordi Israel er den markant stærkeste part i konflikten
  • For at opnå fred og den sikkerhed bliver Israel nødt til at vælge en ny tilgang til konflikten, der i højere grad imødekommer palæstinensernes interesser og behov


Det handler ikke om, hvem der har ret og uret i konflikten, lider mest, eller er onde og gode. Eller om international ret eller krigens love. Det er nøgtern betragtning.

Vi mener, at der er en sammenhæng mellem Hamas’ tragiske angreb på Israel og Israels tilgang til palæstinenserne over tid.

Det betyder ikke, at Israel selv er skyld i angrebet.

Det betyder bare, at Israels ageren overfor palæstinenserne har været med til at gøre mange palæstinensere desperate og vrede og hadefulde overfor Israel, og til at mange palæstinensere bakker op om Hamas’ og andre væbnede palæstinensiske grupperinger.

Vores analyse er, at Israel - for at opnå fred og sikkerhed for israelerne - bliver nødt til at erkende denne sammenhæng og agere ud fra den erkendelse.

Israel behøver ikke have sympati med palæstinenserne, eller ønske dem noget godt.

Israel behøver ikke at bekymre sig om international ret eller krigens love.

Det eneste Israel behøver at gøre, er at agere ud fra, hvad der tjener Israels egne interesser bedst.

Det, der tjener Israels egne interesser bedst, er at agere mere imødekommende over for palæstinensernes interesser og behov, fordi det er den eneste måde Israel selv kan få fred og sikkerhed på.

Det, der tjener Israels egne interesser bedst lige nu, er at indstille sit angreb på Gaza.

Vi argumenterer ikke for, at Israel skal gøre noget for palæstinensernes skyld. Eller for at overholde international ret eller krigens love. Eller fordi det er det etisk og moralsk rigtige at gøre.

Vores argument er, at Israel skal indstille sit angreb på Gaza, slet og ret fordi angrebet kun gør ondt værre, også for Israel selv.

Det er lige så simpelt som det er tragisk:

Vold avler vold. Jo flere palæstinensere Israel dræber, jo flere israelere vil palæstinensere dræbe. Jo mere lidelse for begge parter.

Vi skriver til dig, Mette, fordi vi ønsker fred og sikkerhed for alle israelere og palæstinensere.

Vi skriver mest om, hvad vi tror og mener, Israel kan og skal gøre anderledes for at få fred og sikkerhed.

Det er ikke fordi, vi mener, at palæstinenserne ikke har et ansvar i konflikten.

Det er fordi, Israel har de bedste forudsætninger for at agere anderledes og dermed ændre konfliktens dynamik, slet og ret fordi Israel er den markant stærkeste part i konflikten.

Det handler ikke moral og etik, og retfærdighed og uretfærdighed, eller om, hvad der er sket og ikke er sket siden konflikten fødsel for mange, mange år siden.

Det handler ene og alene om, at den bedste og eneste måde at bidrage til at løse konflikten på, er at hjælpe Israel med at agere mere imødekommende over for palæstinensernes interesser og grundlæggende behov (som er de samme som israelernes).

Dine muligheder for på egen hånd at hjælpe Israel med at gøre det (agere mere imødekommende over for palæstinensernes interesser og grundlæggende behov) er meget begrænsede. Det ved vi godt. 

Men du er gode venner med de eneste mennesker i verden, der har reel indflydelse på, hvad Israel gør og ikke gør (USA), og du har gode venner i EU, der er gode venner med Joe og de andre amerikanere.

Vores ønske - og vores appel - til dig er, at du gør alt, hvad du kan, for at hjælpe dine magtfulde venner i USA med at hjælpe Israel med at gøre det, som vil bidrage mest muligt til, at Israel selv får den fred og sikkerhed, som israelerne ønsker sig:

  • At indstille sig angreb på Gaza
  • At vælge en ny tilgang til den israelsk-palæstinensiske konflikt, der i højere grad imødekommer palæstinensernes interesser og behov


Kærlig hilsen, Alle os, der har skrevet under, fordi vi ønsker fred og sikkerhed for alle israelere og palæstinensere

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Lasse Tørslev tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.


ELLER

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...