"Arne Jacobsens vej" ramt af udstykningsvandalisme

Hegelsvej i Charlottenlund kunne passende hedde "Arne Jacobsens vej". Ud af 26 villaer, der har facade mod vejen er hele 13 tegnet af Arne Jacobsen - en af dem hans egen fredede villa ejet af Realdania By & Byg Klubben. Området er bygningskulturelt - fælles arvesølv. Området er unikt med en særdeles høj koncentration af fredede og bevaringsværdige villaer skabt af betydelige danske arkitekter og i et naturskønt område med høje markante træer og med grunde i en størrelse, der arkitektonisk passer til husene. Dise grunde fortjener ikke yderligere udstykninger, der ødelægger den unikke helhed for kvarteret.

Nu har Gentofte Kommune givet grønt lys til udstykning af en af grundene, der således får en ny villa på græsplænen foran den bevaringsværdige Arne Jacobsen villa, man ser på billedet.

Udstykningen betyder at haveanlægget nedlægges, og der opføres en ny villa ud til vejen og Arne Jacobsens villa gemmes væk på en ligegyldig koteletgrund. Dermed bliver en del af Krathuskvarteres unikke arkitektur- og kulturskat, og et af Arne Jacobsens betydelige værker, stærkt reduceret. 

Krathuskvarteret er desværre ved at være et sjældent eksempel på en tidsalder og en levevis af kulturhistorisk interesse og med sit samlede uspolerede udtryk danner det af samme årsag ofte lokation for scener i danske film. 

Vi ønsker  at Gentofte Kommune snarest tager initiativ til at få skabt en bevarende lokalplan for Krathuskvarteret, der forhindrer nybyggeriet på Hegelsvej 18 samt hindrer fremtidige udstykninger af større villagrunde i området. 

Vi har derfor besluttet at samle underskrifter.  

Med din underskrift, siger du ja til at lægge navn til en henvendelse til Gentofte Kommunes politikere og forvaltning, med det klare formål at stoppe ødelæggelsen af vores fantastiske og - for dansk arkitektur - unikke kvarter.

 http://api.housebook.dk/api/StreetView/GetImageByCoordinates/640x315/55.7673983287364/12.569496977975/2920/Hegelsvej/18/Villa

http://i.boliga.org/ss/x1400y933/bssw/x25y25o100w0/224256.jpg

På vegne af Hegelsvejs beboere

Andreas Karberg, Martine Sig Rasmussen, Lars Monrad-Gylling og Nanna Bjørner