Nej tak til nye kampfly!

Quoted post

KL-T

#31

2015-08-04 06:50

Et stort flertal i Folketinget vil gennemføre den største våbenhandel nogensinde. De vil købe nye kampfly beregnet på angrebskrige og bruge mindst 30 milliarder. Og de har ikke lyst til at diskutere hvorfor.

Begge regeringsblokke vil binde dansk udenrigspolitik til krig og oprustning. Men det store flertal af befolkningen siger nej til købet og vil hellere bruge pengene på velfærd.

Kampfly og krigspolitik sikrer ikke landets sikkerhed og forsvar – tværtimod gør det os til både bombe – og terrormål, og ude i verden spreder vores krige død og ødelæggelse.

I valgkampen holdt politikerne de aller vigtigst spørgsmål ude af valgkampen – de skrappe sociale nedskæringer og Danmarks krige. Lad os spørge dem hvorfor.

‘Pengene tages ikke fra velfærd, men fra forsvarsbudgettet’ siger politikerne. Dette er ren manipulation.

Hvis de 30 milliarder kan undværes til andre militære opgaver, kan de også flyttes til det politisk mest nyttige – som genoprettelse af velfærd.

‘Krigsproduktion giver arbejdspladser’ lyder det. Men 30 milliarder brugt på civile arbejdspladser vil give langt flere.

Dansk krigspolitik kan i stedet omlægges til en fredelig udenrigspolitik.

Lad os fortælle politikerne at de er i strid modsætning til det store flertal af deres vælgere og vores interesser. De går en farlig vej med optrapning af krig og vold.

Svar


Gæst

#40 Re:

2016-01-22 23:01:29

#31: KL-T -  

Lad os få det ud til folkeafstemning.

Det kan ikke værer rigtig, at så vigtige beslutninger skal tages af et korupt folketing.

Pengen var bedre brugt på 65 km pigtråd, og grænsekontrol. Det er langt billigere.