Bevar overbygningen på Ravnsborgafdelingen i Horslunde

Flemming Petersen

/ #6 Forpurring af planer om flere indbyggere og vækst i Horslunde?

2016-08-19 14:26


Lolland Kommune har brug for befolkningstilvækst, især unge mennesker og børnefamilier. Lolland Kommune vil gerne have flere arbejdspladser og brande sig på det grønne område. Samtidig er nogle af byerne i Lolland Kommune præget af fraflytning, som betyder at butikker og servicefunktioner er under pres.

Eco Village vil bygge økologiske landsbyer der kan rumme ca. 500 mennesker, der værdsætter bæredygtighed. Mens en Eco Village bliver bygget skaber det mange arbejdspladser til håndværkere, og på sigt også i forbindelse med vedligeholdelse og servicefunktioner. Eco Village henvender sig bl.a. til børnefamilier og unge, og kan med 500 nye sjæle, forhindre landsbyer og stationsbyer i at dø ud.

Eco Village har udset sig Horslunde i Lolland Kommune som placering til en ny økologisk landsby. Byen der i forvejen har 700 indbyggere, vil få 500 nye og formodentlig opleve en stor opblomstring.

Som kvittering for Eco Villages interesse i Lolland, har Lolland Kommune på sædvanlig depressiv facon, naturligvis valgt at stille et forslag om at lukke overbygningen på Ravnsborgskolen i Horslunde. Forslaget anbefales godkendt af kommunen og er i øjeblikket i høring før endelig godkendelse i byrådet.

Ikke alene har dette gjort det meget uinteressant for folk at vælge, at flytte til Eco Village i Horslunde frem for andre steder, men det sender også et meget uheldigt signal til investorer i vores område, og efter sigende betyder det også, at Eco Village ikke vil være interesseret i en økologisk landsby ved Horslunde, hvis overbygningen på skolen fjernes.

Hvor er logikken og hvorfor vælge at forpurre et projekt der næsten vil fordoble Horslundes indbyggertal? Mange mystiske ting foregår, men dette her er da vist en kandidat til førstepladsen...