Sheikh Nimr Al Nimr DK


Anonymous

/ #2 Toppen af isbjerget

2016-01-05 00:46

Skal danske folketingspolitikere forblive diskrete og tavse over for tortur, stokkeslag og offentlig halshugning, når det sker i Saudi Arabien og kun protestere indigneret, når det foregår under Islamisk Stats kontrol?

I 2014 henrettede Saudi Arabien 87, og i 2015 nærmer landet sig det dobbelte antal. Et sværd, et hug, og så ruller endnu et hoved. Tidligere i år offentliggjorde Middle East Eye en sammenlignende liste over brutale straffe i såvel Saudi Arabien som Islamisk Stat og påpegede, at de var så godt som sammenfaldende.

Har mon FN menneskerettigheder eller vores politiker aldrig hørt om 'Chop Chop Square'?

'Chop Chop Square' har meget naturligt fået sit kaldenavn efter de mange halshugninger, men pladsen hedder egentlig Deera Square og er et stærkt symbol på det autoritære regime.

Blodigt barbari udført af et totalitært saudisk regime møder desværre ikke tilnærmelsesvis samme forargelse som de selvsamme misgerninger udført af Islamisk Stat.

Tag f.eks. De Konservatives Naser Khader. En folketingspolitiker, der har erstattet stort set alt andet politisk engagement med sin kamp mod islamistisk ekstremisme – så længe det da ikke bliver for politisk ubekvemt.
Khader har således IKKE villet støtte Dansk PEN og Amnesty International, der har appelleret til samtlige danske folketingsmedlemmer om at underskrive et protestbrev til Saudi-Arabiens konge.

Men hvor Naser Khader tordner mod ISIS' blodige brutalitet, freder han altså det magtfulde og velkonsoliderede totalitære, halshuggende, kvindeundertrykkende, faderen til ISIS, torturivrige og generelt menneskerettighedskrænkende regime i Saudi Arabien.

Og Khader står ikke alene med sin dobbeltmoral.

Så længe EU- lande får del i kongehusets olierigdomme, så tier de stille.

Og disse uhyggelige enkeltsager er endda kun toppen af toppen af toppen af isbjerget.

Husk at sætte kryds i kalenderen på lørdag kl. 13.00