Bevar Museum Ovartaci!

jec

/ #234 overtasi musets viderførelse

2015-06-02 14:26

Så kom det!

Regionen kan og må ikke længere drive museum Overtasi. Kommunen vil hellere give aarhus en stor og ganske omfattende byudvikling så byen kan bla kan være helt på "dupperne" til kulturby år 2017. Der kan ligge meget fornufttigt i en langsigtet byplanlægning, men at byrådet syntes, at psykiatrien endnu en gang må ofre noget, er ubegribeligt for en almindelig mand, som mig.

Pakkeløsninger eller ej, så hører Overtasimuseet helt klart med til en del af aarhus og har gjort det i mange år. Museet har på mange måder vist sin berettigelse bla ved sit antal af besøgende både i grupper og enkelte personer ( Ca 15.000 pr år). Dertil kommer, at museet bruges som studiested for studerende fra social og sundhedsskoler både i og udenfor Aarhus. Det er endvidere studiested for studerende både på institut for æstetik og psykologi på Aarhus universitet. dertil kan nævnes, at det også er en arbejdsplads for mennesker der har brug for en skånsom tilgang til arbejdsmarked ( Fleks og skånejob). Dise mennesker sættes nu i en særdeles sårbar situation.

Fremtiden er uvis. Man kan ikke spå om den, men et par forslag kunne overvejes. Hvad med ,at løfte museet helt til vejrs, og forslå, at det får en linie i finansloven. Et passende beløb, der vil dække udgifterne,  som jo ikke kan andrage andet en få milioner på et satsbudget, som er omkring 1400 mia. Ja, du læste rigtigt altså omegnen af 2 promille ( 2/1000 dele af det samlede budget).

Et andet, som kræver en del arbejde og risiko er, at sammen med udstillingen, at have galleri, hvor man har malerier i kommision og hvad det kkan indbringe, går ubeskårent til avertasimuseet.

Jeg er ganske vel orienteret, om at man også mangler husning i fremtiden. Måske var det en idé, for nogle personer, som både har midler og energi til , at lave et eller flere fonds til dette formål.