afskaf pension til folketingsmedlemmer

Martin

/ #1477

2015-04-02 11:01

Jeg kan godt se idéen med ministerpensionen.

Man er nød til at sikre at styreorganet kan tage upopulære beslutninger, således at landet kan styres effektivt - for det er altså ikke altid at befolkningens mening er den klogeste, eller den mest effektive, og så er der al for meget uenighed. Derfor bør politik ikke at være en konkurrence i hvem der er mest vellidt, men en konkurrence i resultater.

Det er bare desværre sådan, at selv om de er sikret indtægt efter de har siddet i folketinget, er der stadig ingen der tør råbe op og sige deres virkelige mening, fordi de gerne vil vælges igen, og således, er og bliver demokratiet en popularitetskonkurrence.

Hvis der var nogen der turde virkeligt at skille sig ud, med meget upopulære/provokerende holdninger, ville personen nok få brug for at have en indtægt efter hans arbejde som politiker, da det ikke er sikkert at nogen ville hyre ham/hende.

Men siden der er en klar tendens til at alle snakker befolkningen efter munden, er der mindre brug for en menisterpension, så jeg har forståelse for jeres frustration.