Skal der fastsættes en nedre grænse for flexjob????


Gæst

/ #32

2014-12-14 09:23

Jeg syntes det er ærgerligt at der afsluttes med en ukorrekt oplysning.

i den gamle fleksjobordningen er der / var der ingen nedre timetal ift fleksjob.

begreberne blandes sammen her, arbejdsgiveren kan max få tilskud på 2/3 af mindstelønnen indenfor det overenskomstområde man ansættes efter eller hvis der er en lokal aftale efter den, men det er ikke det samme som at man ikke kunne / kan være i fleksjob på gl. ordning under 12,3 time om ugen, hvis man havde en arbejdsgiver der ønskede at have en fleksjobber ansat på færre timer, kunne det sagtens lade sig gøre. Jeg har varet ansat et sted for 10 år siden hvor der var en jurist med en hel særlig kompetence som arbejdsgiveren ønskede fastholdt, så hun arbejdede 6 timer om ugen, og arbejdsgiveren betalte 1/3 af lønnen. 

Jeg har selv i mit seneste fleksjob været ansat først i 18 timer, så 12 timer, og de seneste 2 år på 8 timer om ugen, og her betalte arbejdsgiver også selv 1/3 af lønnen, så det er noget vrøvl at skrive det ikke kunne være sådan tidligere. 

 

Hvis man er ansat på gammel ordning, og ens helbred bliver forringet og skal ned i tid, står der klart i et svar fra beskæftigelsesministeriet at ændring af arbejdstiden til færre timer ikke betyder man kommer på ny ordning.

det kan selvfølgelig være at arbejdsgiveren så ikke ønsker at fastholde en, men det er jo en helt anden snak

mvh

Merete Hornecker, næstformand LAFS