Bevar Rådhusbiblioteket.

Erling Dujardin, Greve

/ #27 Bevar Rådhusbiblioteket

2014-11-14 17:07

Jeg er pensioneret musikbibliotekar, der samtidig er historisk interesseret og dyrker slægtsforskning. På den baggrund er jeg overbevist om, at man bør tænke sig rigtig godt og grundigt om, før man ødelægger biblioteket. - Der har tidligere været protester imod at nedlægge Universitetsbiblioteket i Fiolstræde, fordi det holdt til i unikke lokaler. Det samme gør Rådhusbiblioteket.

Jeg har arbejdet i en specialistafdeling på Frederiksberg bibliotek. Her var der efterhånden oparbejdet en stor grad af viden omkring musik i alle afskygninger - folk kom ligefrem til Frederiksberg for at få hjælp med klassisk musik, som de ikke mente de kunne få på hovedbiblioteket i København.

Ligeledes kom - og kommer- slægtsforskere til Fredeiksberg bibliotek. Dette bibliotek har i mange år oparbejdet en specialsamling om slægtsforskning - den vedligeholdes heldigvis stadig.

Men hvad der ikke vedligeholdes er den oparbejdede specialviden. Læsesalen er nu smeltet sammen med og integreret i udlånsafdelingen og antallet af studiepladser er blevet formindsket. Musikbiblioteket er blevet slået sammen med bl.a. hovedbibliotekets voksenudlån, og både på den tidligere læsesal og i musikbiblioteket kan man være "heldig" at møde en vagthavende, som ikke ved ret meget om slægtsforskning eller den ønskede musikgenre. Selvfølgelig vil den vagthavende gøre sit bedste for at hjælpe, men er det optimal hjælp?

Kort sagt - den gennem mange år oparbejdede specialviden er ved at gå tabt og bliver i alle tilfælde spredt. Er det virkelig sådan, man ønsker det i København? Tilmed i en bogsamling, som er blevet reduceret.

Jamen bøgerne findes på det Kongelige Bibliotek, vil man sige. Jo, hvis biblioteket ved, hvor de er - og tit og ofte låner det Kongelige Bibliotek ikke deres bøger ud til andre biblioteker. Hvad gør man så, hvis den er blevet kasseret fra Rådhusbiblioteket?

Hvis skaden er sket, er den svær at rette op på - måske umulig...