stopclassiccarrace

Jesper Bech

/ #13 Vend det til noget positivt

2014-07-28 08:44

Jeg kan godt forstå, at man kan lade sig irritere af et arrangement som Classic Race, når det foregår i ens egen baghave. Men debatten har også karakter af, at man som nabo ser sig sur på arrangementet i en grad, at det bare skal lukkes, punktum! Personligt har jeg svært ved at forstå, hvordan en irritation kan vokse sig så stor, at man slet ikke kan rumme et arrangement, som gør så mange mennesker glade.

Hvis vi ser lidt objektivt på det, så er Classic Race et fantastisk vellykket arrangement på linie med mange af de andre (støjende) arrangementer vi har i Aarhus. Eksempelvis Grøn Koncert og Northside Festival, som også rutinemæssigt får på puklen for at larme og forstyrre i flere dage i træk.

Ja tænk, en hel weekend kan man således få splittet ad. Hvad med i stedet at trække på skuldrene og glæde sig over, at her har vi nogle private initiativer, som tjener sine egne penge i modsætning til alle de offentligt støttede finkulturelle museer og teatre inde i byen, der ville gå på røven i løbet af nul komma fem, hvis de skulle tjene deres egne penge.

Classic Race er et vældigt populært arrangement, som trækker folk til langvejs fra. Folk som synes det er så fedt, at de gladeligt betaler for en entrebillet (som jeg personligt finder for dyr :-)

Kan man som beboer i området virkelig ikke finde sig i, at tingene bliver vendt på hovedet en enkelt uge om året? Jeg bor selv tæt på Northside Festival i Åbyhøj, og ja - det larmer da. Men det er da også super hyggeligt med al det liv de få dage det varer.

Prøv da at vende det til noget positivt. Inviter nogle venner/familie til at komme og overnatte hos jer under Classic Race og deltag i arrangementet. If you can't beat them, join them. Jeg har selv været til det en enkelt gang, og det var en super hyggeligt dag, selv om biler ikke siger mig noget.

Alternativt kan man jo planlægge en weekendtur i den periode, hvor løbet står på.

Jeg tror Classic Race er kommet for at blive. Så til jer naboer: Vend det til noget positivt.