Palæstina i de danske medier


Gæst

/ #11 Godt initiativ

2014-07-09 10:48

De danske medier er tydeligvis præget af de Israelske journalister´s holdninger der videreformidler om den spændte situation der optrappes lige nu i Mellemøsten.
Deres egen tilhørsforhold til Israel gør udlægningen af sagen meget ensidigt.


Jeg forstår ikke hvorfor journalistforbundet ikke griber ind. og som minimum hører sagen fra begge sider.
I nat er Gaza igen blevet angrebet med luftbombardementer af den israelske regering - folk er blevet fordrevet fra deres huse, tortureres, mens dødstallene stiger.
De har derfor her til morgen svaret igen med raketangreb...

Da det blev bragt i TV2 nyhederne i morges, handlede udsendelsen næsten kun om disse raket-angreb mod Israel, og om hvad Israel har tænkt sig som næste træk..
Der gås slet ikke i mindre detaljer om hvad der skete i nat i Gaza s gader. Ingen journalister dækker op her overhovedet.

Jeg måtte mene at vi i den grad mangler en lidt mere objektiv journalistisk analyse af forholdende, for ikke blot at højne det professionelle og kvalitetsmæssige krav, men i allerhøjeste grad for også at højne troværdigheden.

Vi kan ikke som verdensborgere, vedblive løgne og manipulationer, hvor mennesker er i nød og ingen gør noget, fordi man ikke er i stand til at skille politik, religion og journalistik ad.