Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #10067 Re: Dongedag for grøn omstilling.

2014-01-28 18:52

#1: Frej Schmedes - Dongedag for grøn omstilling.

Suk. Det er på alle måder en håbløs situation  finansministeren bringer DK ud i, fordi magten over dansk energiforsyning nu kommer til at ligge hos en aggresiv investeringsbank, der tydeligvis ikke har tænkt sig at betale skat nogen steder og som har fået aktierne på superfavorable vilkår.

Normalt ville jeg straks mistænke sælgeren - Bjarne Corydon - for at modtage returkommission, da salget fra dansk side er så uhørt ufordelagtitg. Men i dette tilfælde tror jeg snarere, at det er endnu et led i Corydons "jeg ved bedst" strategi. Alt skal privatiseres og "professionaliseres". Al modstand og alle argumenter ignoreres og der argumenteres med mantraet: Det er det bedste for Danmark. Til det er der jo bare at sige, at det er ikke en forklaring ret mange kan bruge til noget. Som da folkeskolen blev tvunget ned over hovedet på børn, forældre og lærere med "forklaringen": "Vi vil gøre en god skole bedre"

Hvem fanden vil ikke det? Det er ikke argumentation. Det er noget vrøvl.

At de borgerlige hopper på den her historie med salget af Dong forstår jeg ikke. De undervurderer folkets vrede og ikke mindst de negative konsekvenser både energipolitisk og hvad angår antallet af stemmer på DF og EL i fremtiden. Min stemme bliver i hvertfald sat ved et af de to partier fremover. Hvorfor kan Dong ikke sælges på markedsvilkår? Så kan vi andre også købe og der bliver betalt skat, hvis vi tjener på salget.

 

Den manglende argumentation og den blinde "jeg/vi ved bedst" tankegang, uanset at der findes tusindvis af valide argumentationer imod forslaget, minder mig uhyggeligt meget om konflikten med lærerne i 2013 - en konflikt som efter næste sommerferie fører resterne af den danske folkeskole ud over kanten. Med sure lærere, der med deres erfaringer indenfor området ved, at det ikke kan lade sig gøre at opfylde alle regeringens tåbelige ideer, som der oveni købet ikke er nogle forslag til hvordan de skal gennemføres fra regeringens side. Men med magt og uden demokrati og folkets tillid skal man åbenbart lede landet i følge regeringen.

Jeg vil hermed bringe mit ønske om, at EL truer med at vælte regeringen ved førstkommende lejlighed, såfremt salget af Dong gennemføres.