Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #9375 Dommedag for Don Dong Corydon idag

2014-01-28 08:44

Dong-dag: Det skal Corydon svare på
Af Hans Redder 28. januar 2014, 09:02
Kritikken af finansminister Bjarne Corydon og beslutningen om at sælge en stor andel af aktierne i Dong til Goldman Sachs bare vokser og vokser i omfang.

Mere end 170.000 har skrevet under mod aftalen online. I SF’s og Socialdemokraternes baglande er utilfredsheden massiv. Og tidligere statsminister Poul Nyrup kalder aftalen en ”katastrofe”.
Læs også: Hele Dong-aftalen lægges frem for Folketinget
Aftalen, der betyder at Goldman Sachs skyder omkring otte milliarder kroner i Dong mod til gengæld få 19 procent af aktierne og samt en række veto-rettigheder, skal efter planen vedtages af Folketingets finansudvalg på torsdag. På forhånd har Venstre, Konservative og regeringen meddelt, at de vil stemme for, og der er således flertal.
Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti kæmper imidlertid stadig for, at beslutningen udskydes eller ændres. Og Enhedslisten har derfor kaldt finansministeren i samråd, og bedt ham svare på følgende spørgsmål:
Læs også: Corydon afviser Dong-forhandlinger med pensionskasser
Hvad kan finansministeren oplyse om hvilke bud, der blev afgivet på aktier i Dong?
Hvilke parametre indgik i vurderingen af, hvilke bud, der var det bedste ved salget af aktier i Dong?
På hvilke parametre var buddet fra Goldman Sachs det bedste?
Vil ministeren redegøre for, hvornår Finansministeriet blev klar over, at ejerskabet i New Energy Investment, Luxemburg blev flyttet til to selskaber placeret i henholdsvis Cayman Island og Delaware, USA.
Hvad kan ministeren oplyse om de skattemæssige konsekvenser af den konstruktion af selskaberne bag det aftale aktiekøb i Dong, der er gennemført – og om der var taget højde for en sådan udvikling før fremlæggelse af aktstykke 37?
Mener ministeren ikke, at ændringerne i selskabskonstruktionen bag køberne af aktier i Dong og de mulige skattemæssige konsekvenser, skulle være meddelt til Folketinget?
Hvorfor foreslås salget af aktier i Dong på et tidspunkt, hvor værdien af aktierne er lavere, end de må forventes at være på et tidspunkt, hvor Dongs kapitalgrundlag og investeringer er mere afklaret end i dag?
Du kan se hele samrådet direkte her på TV2.dk fra klokken 13:15
TV2