Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #7941 Bondo for f...en! Det er ikke godt nok! tV2finans

2014-01-27 11:56

Anders Bondo Christensen, der blandt andet er bestyrelsesformand i Lærernes Pension, som er et af de fire pensionsselskaber, der gerne vil investere i Dong Energy, mener ikke, at det er noget problem, at man selv investerer i den amerikanske investeringsbank, selv om kritikken af Goldman Sachs har været massiv.

0
0
0
0
0
Se også
Dongs redningsmænd ejer aktier i Goldman Sachs

En del af kritikken går især på, at Goldman Sachs sender afkast i skattely, så den danske stat vil gå glip af skatteindtægter. Tidligere har Anders Bondo sagt følgende:

- Vi hører en række kritikpunkter af det salg, eksempelvis at midlerne placeres i skattely, og jeg tror, det provokerer rigtig mange af os, at overskuddet på dansk energi skal gemmes i skattely.

Vi tænker på afkast
Lærernes Pension har dog selv investeret i Goldman Sachs, viser pensionskassens aktiebeholdning.

Er det ikke dobbeltmoralsk at investere i Goldman Sachs, når man samtidig kritiserer dem for at sende overskud i skattely?

- Jeg har ikke lige kendskab til, at Lærernes Pension har investeret i Goldman Sachs, men sagen er jo, at afkastet vi får af investeringen, bliver beskattet i Danmark, siger Anders Bondo til tv2.dk og fortsætter:

- Når vi investerer, så tænker vi på at få et afkast til Lærernes Pension. Vi har en række etiske spilleregler, som vi hele tiden følger vores investeringer med. Og hvis det viser sig, at et selskab kommer i rødt eller gult lys, så afvikler vi vores investeringer. Det er helt afgørende for, om vi kan stå inde for vores investeringer, siger Anders Bondo.