Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs


Gæst

/ #6484 Det nytter i TV2

2014-01-26 16:46

- Rent parlamentarisk betyder det ikke en fis. Folk bliver snydt, hvis de tror, at deres underskrift formelt kan tvinge politikerne til at skifte holdning, forklarer Klaus Levinsen til tv2.dk.
Læs også: Ekspert om Dong-debat: Politikere mangler erhvervserfaring
Alligevel gør de mange underskrifter indtryk. Nej tak til Goldman Sachs-indsamlingen har kørt siden 14. januar, og Klaus Levinsen kan ikke huske andre underskriftindsamlinger, der på så kort tid har fået så stor opbakning.
- Et så stort folkeligt engagement er svært at sidde overhørig. Lukker Corydon øjnene for utilfredsheden, risikerer han at fremstå arrogant og ude af trit med vælgernes ønsker. Så han bliver nødt til at forholde sig til de mange underskrifter.
Læs også: Thulesen Dahl og Corydon i heftig DONG-debat
- Det er noget af en balancegang, han skal ud i nu. For ændrer han kursen totalt på grund af folkestemningen, kommer han til at fremstå populistisk og vakkelvorn, vurderer Klaus Levinsen.
At underskriftindsamlingen har vundet så stort indpas, skyldes ifølge lektoren to ting:
Læs også: Brugerne raser over DONG-salg: Det stinker af kapitalisme!
- Dels har danskerne taget underskriftindsamlinger på nettet til sig i stor stil. Det er nemt og uforpligtende at skrive under og også sende et link videre til alle ens venner via de sociale medier.