STOP DISKRIMINATION AF INTERKØNNEDE MENNESKER

Niklas

/ #3 Re: Forslag

2014-01-26 09:28

#1: Jacob - Forslag

Der er ret gode grunde til at finde en anerkendt betegnelse. For eksempel hvis vi snakker om racisme, siger vi jo ikke, at 'menneskers' rettigheder bliver tråt på, vi har historisk snakket om, at 'sortes' rettigheder blev tråt på. Sprogets præcision er enormt vigtig for at kunne udveksle viden, og derfor klassificerer man folk på kryds og tværs. Tænk at man behøver at forklare dette i det 21. århundredes kommunikationsbaserede samfund.

Nej, de spørger ikke hvad, de skal kaldes, de vil kaldes interkønnede, og det lyder som en ret reel betegnelse, siden 'inter' er latin for 'mellem'.

Du siger, at det er racediskussion om igen. For mig, lyder det du foreslår, som da en sort mand blandt en gruppe mennesker skulle beskrives i USA, men en eller anden turde ikke benævne, at han var den eneste sorte i den gruppe af mennesker, og det besværliggjorde processen. Muligvis en urban myth, men det er jo disse absurditeter, mangel på karakteristik fører med sig.

Lad os starte med at give de interkønnede en titel, så er det nemmere at kæmpe for alle deres andre (fælles) menneskerettigheder.