Nej tak til Gensidig Forsørgelsespligt!


Gæst

/ #243

2013-11-23 10:32

Problemet er at nogle snyder og får mere end de er berettet til. De kommer i fokus, befolkning er sure, politikerne skal spare og ja så er det billigere end fjerne forsørgelsespligt fra gifte.

Men faktum er, at mange på kontanthjælp har valgt ægteskab fra pga. Økonomi og ikke kærlighed. De kan bo i hus i den andens navn, ege 2 biler i den andens navn osv. Hvorfor skal den ene part forsøges af staten. De kan spare nogle ting væk og være selvforsørgende.

Par der har været langtid sammen, bor sammen, deler udgifter, evt. har børn sammen. Skal da ikke straffes for at være gift og ender uden forsørgelse. Frem for samlevende.

Men der skal være andre ydelser til syge der ikke længere opfylder sygedagpenge betingelserne, men ikke er raske i nu og ikke kan gå i uddannelse eller arbejde samt arbejdsledige der ikke længere kan få fra deres a-kasse. Der bør desuden finde midler til at omskole, løntilskud osv. Så folk kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg så gerne, at der kom flere hjælpemuligheder for ledige i a-kassen og der ikke var tidsbegrænsning på ydelsen. Hjælpemulighederne skal selvfølgelig være noget kommunen er berettet til at yde. Det samme gælder sygedagpengemodtager. 52 uger skal fjernes. Mange får stress, angst eller depression når de nærmer sig 52 uger, det giver en længere sygperiode evt. På kontanthjælp og med ny socialrådgiver der er kompetente på arbejdsledige men ikke sygemeldte. Flere og flere virksomheder er også nervøse for de 52 uger og fyre derfor de sygemeldte ansatte.

Så lad os indføre gensidig forsørgelsespligt, men yde mere hjælp og sætte syge og forsikrede ledige i anden ydelse uden forsørgelsepligt (som der heller ikke er i dag).