Afskaf 4års reglen for læger


Gæst

/ #63

2013-04-17 20:33

Jeg er selv overlæge i Håndkirurgi og havde indtil for 3 år siden arbejdet mange år på Rigshospitalet, men pga. af besparelser lukkedes hele det faglige område, jeg tog mig af. Nu har jeg i stedet de sidste 3 år arbejdet på Sahlgrenska Universitessygehus i Gøteborg med højt specialiseret funktion. Det er for DK et utroligt resurse spild, at jeg nu fremover arbejder i Sverige. I samme periode rejste mange veluddannede lægekolleger også til Sverige pga. besparelserne i det dansk sundhedsvæsen. Men for mit vedkommende er det fagligt blevet til en yderst spændende tilværelse som læge.
Her er det, jeg vil drage en parallel til de nye lægers uddannelse, hvor det også vil være et stort ressourcetab, at flere og flere yngre læger bliver nødt til at søge til udlandet for at blive speciallæge inden for det område, de brænder for.
Man kan virkelig undre sig over hvordan politikere med ansvar for landet kan acceptere det. Men måske er de bare utroligt uoplyste. Alternativet er, at politikerne med ansvar ikke vil anerkende, at de har taget fejl. I stedet for burde de ansvarlige politikere være realistiske og handle med ansvar for samfundet. I stedet for ser de bare til, at mange års uddannelse nu i stedet for kommer nabolandene til gode.
Men til alle der falder for 4 års reglen, kan jeg kun varmt anbefale Sverige. Her vil I virkelig opleve, hvordan der prioriteres anderledes og mere seriøst både i forhold både uddannelse og forskning. MVH Allan Ibsen