Afskaf 4års reglen for læger

Dorthe Furstrand

/ #56 Re: Re: Re: men vi går jo til spilde..

2013-04-17 06:09

#52: Troels - Re: Re:  

 

Hej Troels

Nej, det er ikke ens for alle. Alle uddannet før sommeren 2008 har ingen tidsgrænse.
Og selvfølgelig må man acceptere at ikke alle kan få deres first choice. Problemet er at døren lukker. Der er ingen plads til at ændre retning. Der er ingen plads til at give det et nyt forsøg. Det er ganske enkelt forbudt ved lov. Og dét - dét er det urimelige.

I praksis er det ikke en eksisterende mulighed at vælge om. Den såkaldte "lempelse" er uden praktisk betydning. Og modsat almen opfattelse, så er der ikke plads til læger uden speciale i det danske sundhedsvæsen. Man er enten speciallæge eller på vej til at blive det. Vores praktiserende læger er fx højt uddannede indenfor specialet "almen medicin" - og det er det der gør dem kvalificerede til at varetage den meget svære gatekeeper funktion.
Så når man falder for 4-års reglen er der ingen plads i lægeverdenen i Danmark. Man kan ikke bidrage. Man kan måske arbejde for lægemiddelindustrien eller lignende. Det er absurd. Det føles absurd. Det hjælper ingen. Og det gør at folk flygter over landegrænser.

Så ja, politikeranalogien er misforstået. Hvis hun ikke klarede den indenfor SF på 6 år, ville hun have mistet retten til virke som byrådsmedlem for venstre! Så vi må ikke "omskoles". Vi må ikke søge indenfor et andet speciale der passer til vores evner.
For at bruge dine egne ord: vi kan ikke elske den vi får - for vi må slet ikke få nogen! Og det er bare spild...