Imod nedrivning af Søndergade 25G, Nakskov

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Imod nedrivning af Søndergade 25G, Nakskov.


Gæst

#1

2014-01-25 19:49

Hold fast i de hyggelige miljøer.

Gæst

#2

2014-01-25 22:42

Vi syndes det er rigtigt godt at der er frivillige der vil være med til at støtte om omkring at få bevaret vores gamle kultur huse som ligger rundt omkring i danmark,men desværre venter ejerne bare på at det forfalder så de har en undskyldning for at rive det ned..TAK .National Kulturarv Danmark J.A

Gæst

#3 Søndergade 25 G

2014-01-26 11:45

Bevar fortiden og fortæl den i nutiden......ved at rive denne bygning ned fjerner man noget fælles fortide og historie omkring Nakskov. En historie som vi med et vis form for priviligeie kan fortælle med et ståene bevis iform af Søndergade 25 Lad os bevare det for fremtiden skyld det er helt uastattelig hvis det bliver jævnet med jorden

En så gammel bygning mener jeg ikke bør rives ned der imod bør den istandsættes til oprindelig opførsel hvor man nok bør se på oprettelse af evt fond til formålet BEVAR NAKSKOV

BBR-nummer:360-28305-3
Kommune:Lolland
Adresse:Søndergade 25 G, 4900 Nakskov
Bygningsnummer:3
Ejendomsnummer:28305
Antal etager:1
Bebygget areal:81
Totalt bygningsareal:81


Opførelsesår:1692

Arealkilde:Oplyst af teknisk forvaltning
Tagdækning:Tegl
Ydervæg:Bindingsværk (med udvendigt synligt træværk)
Materialekilde:Oplyst af teknisk forvaltning
Matrikel og ejerlav:367B, NAKSKOV BYGRUNDE
Zone:Byzone
Ejerforhold:A/S, APS og andre selskaber
SAVE-undersøgelse

Sag:Kommuneatlas for Nakskov Kommune
Aktuel status:Aktiv
Objekt:BEBOELSESHUS
Antal bygninger:1
Antal andre objekter:0


Vurdering
Arkitektonisk værdi:3
Kulturhistorisk værdi:1
Miljømæssig værdi:1
Originalitetsværdi:3
Tilstandsværdi:2
Bevaringsmæssig værdi:2


Registreringsdato:18-07-1988
Bygningskonstruktion
Oprindelig funktion:Fritliggende enfamiliehus
Bygningsomgivelser
Bebyggelsesmiljø:Købstad - Den gamle bykerne
Indre forhold:Fritliggende, tilknytning til andre bygninger på matriklen ikke angivet (tidligere 10)
Omgivelse:Småbygninger - Garage, vognremise
Omgivelse:Småbygninger - Stald
Omgivelse:Bygningsværker - Belægning, fortov

 


Gæst

#4 Re:

2014-01-26 11:46

#2: -

Her bør man tage de dialog med ejer og kulturarvstyerlsen og at få sat en redning igang der er bare det i det er der er nogen forpligtelser ved at være ejer af fredet bygninger


Gæst

#5

2014-01-26 21:57

Syntes det er vigtigt at bevarer det, der ikke er så meget af.
René Højgaard Frederiksen

#6 Lollands kommunes logik: mindre historie = flere turister?

2014-01-28 22:06

Nu har hr. landdistriktminister Carsten Hansen jo udtrykt, at provinsområderne skal leve mere og mere af turisme (sikken visionær vækststrategi at gøre som alle andre med flere is-kiosker og souvenir-shops!) - så dispositionen at nedrive et hus fra 1692 er næppe den klogeste i den sammenhæng.

Gæst

#7

2014-02-18 15:58

Vi skal passe på alle de gamle bygninger som vi har.

Gæst

#8

2014-09-23 12:58

Et smukt stræde der absolut ikke fortjener at blive revet ned. Nakskov har i lang tid drejet sig om de flotte ældre bygninger, og hvis vi begynder at rive dem ned nu har byen snart ikke mere at byde på. Dessuden ligger strædet utroligt godt placeret, da det fører fra parkeringspladsen og hele vejen ned til havnegade. Nu hvor Merlins gamle "gennemgang" også er fjernet, betyder det at der ingen passage er mere.


Gæst

#9

2014-10-02 11:50

Det ville da være synd og skam, og nedrive så historisk bygning.
Den skuffet

#10 Se nu virkeligheden

2014-10-06 16:41

Dette er et opspind af helt usagt karakter

Det er noget vås at det er hyggeligt og skal bevares, INGEN kommer på det stræde og dem der står for alt dette er i bund og grund kun kede af at de ikke selv er med til at skabe byfornyelse.

I lever simpelthen i en fiktiv verden hvis i tror at det er gamle faldefærdige bygninger der skal få turister til at komme til byen det passer simpelthen ikke.

Hvis der er noget vi i Nakskov skal være glade for så er det at der overhoved er nogle der gider ligge bare lidt penge her.

Stop nu med alt jeres bevarings snak. Selv i de film der ligger til grundlag, kommer man ind på forandring, men næ nej ikke denne kun deres egen det er simpelthen til grin

Og så kommentere man at det er okay med den storer hvide bygning. sitat DET KAN SKE. Nej Filip Rasmussen det er kun fordi du har personlige kvaler at dette er en sag og ikke en dyt andet.

JEG ER SKUFFET OVER AT VÆRE FRA NAKSKOV MED DISSE INSAMLINGER 

Knud Ærbo

#11

2014-10-08 20:16

Det kan simpelthen ikke være rigtigt at den bygning får lov til at blive revet ned. Den er gammel og et stykke kulturhistorie som må og skal bevares.

Den endnu mere skuffeDE!

#12 Re: Se nu virkeligheden

2014-10-09 10:30

#10: Den skuffet - Se nu virkeligheden  

 Jeg er skuffet over, at der i dagens Danmark findes personer med så lidt forstand på kulturarv, historie, arkitektur og økonomisk forståelse, at de tror, at den eneste vej frem er afvikling af historiske bygninger i gamle bymidter af vores i forvejen trængte købstæder. Jeg er skuffet over den ignorans som folk som #10 udviser, uden at have sat sig ordentligt ind i tingene, oftest er det der sker i vores samfund, fordi turen fra tanke til handling er kortest, når man ikke tænker over tingene.

Vågn nu op! Bygningerne har stået siden 1692, fordi området har været en solstråle i byens historie i mange årtier, og på samme måde maler den sjæl som byen har. Ja, det koster penge at sætte bygningerne i stand igen, men det er penge som siden 1692 har været brugt på at vedligeholde dem. Intet nyt dér, og vi er ikke mere økonomisk trængt i dag end vi har været tidligere! Denne underskriftindsamling er endda kun imod nedrivningen af 25G, ikke 25A som er brandskadet, selvom en genopbygning af denne ville have været at foretrække.

Hvis der er noget der er opspind, så er det, at der ikke er noget at komme efter i denne sag. Aldrig har jeg set magen til behandling af fredede og bevaringsværdige bygninger! Når du #10 omtaler dem som faldefærdige, så kan jeg fortælle dig at de ikke så sådan ud for 15 år siden, men så langt kan du måske ikke engang huske tilbage? Det er simpelthen ikke i orden, at en ejer kan købe fredede og bevaringsværdige bygninger for at lade dem forfalde og derefter anmode om at rive dem ned.

Er det virkelig dét der er at foretrække, så vi kan få en ny butik i Nakskov der ikke kan løbe rundt, og i øvrigt ikke engang har fået tilladelse til at blive bygget endnu. Alle instanser fra lokalforeninger, embedsmænd, museer og til selve kulturstyrelsen har frarådet disse planer, som der i øvrigt ikke på nogen måde kan garantere at der vil blive lagt flere penge i Nakskov by. Et jævn pengestrøm kommer derimod fra den stigende turisme som besøger Danmarks købstæder, men skiller vi os først af med det middelalderlige præg Nakskov har at byde på, så vinker vi også farvel til dem.

Det er ikke altid den billigste løsning der er den bedste.

PS: Husk at konsultere ordbogen.


Gæst

#13

2015-02-21 07:07

Nedrivning af de omtalte bygninger vil være en katastrofe for Nakskov og byens gamle kulturelle miljø, som udover at være en aktiv for byens umiddelbare turistmæssige værdi, også er en del af vores fælles kulturarv, som vi stærkt bør værne om.

Gæst

#14

2015-02-21 09:45

Naturligvis er den almene befolkning, i Nakskov, eller andre mindre købstæder ikke generelt i mod ændringer eller fremskridt. Derimod værner man om de ting, som gør deres område særligt og interessant. Nedrivning af de omtalte bygninger og opførelse af forretninger er en ændring, men ikke en positiv udvikling af miljøet og dermed et sørgeligt tilbageskridt. De gamle autentiske bygninger er med til at give både den faste befolkning og ikke mindst turister en god oplevelse, når de færdes i byen. De gamle bygninger og den stemning de giver for Nakskovs miljø er noget særligt, som turister og vores efterkommere også i fremtiden vil og skal kunne nyde. Miljøet og Nakskovs venlige befolkning er et stort aktiv.