Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs.

Jytte Nielsen

#9326

2014-01-28 08:02

Det virker ikke som et godt match

Gæst

#9327

2014-01-28 08:02

Goldman Sacs er de rene darwinisme indenfor økonomi og finans.
Igen er vi udsat for at der skal privatiseres ved ting der kan have en fortjeneste, og ligesåsnart at der er noget der går dårligt, eller at det koster en stor investering, så skal det eksproprieres for derefter at privatiseresnår der er udsigt til at det kan generere en profit.
Jeanette Dünweber

#9328 Om pressemeddelelse og brev til Corydon fra Niels C. Cederberg om overrækkelsen af underskrifterne

2014-01-28 08:03

udsendt i dag kl 08.31

Opfordring til Corydon - pressemeddelelse

Kære underskrivere

Ført og fremmest. Det er for vildt det her. Tak for opbakningen og de mange underskrifter.

Jeg har i dag sendt følgende til de danske medier:

Kære Presse

Du har måske hørt om underskriftsindsamlingen "Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs" på skrivunder.net.

Det er mig der står bag underskriftsindsamlingen.

Og bedst som jeg gik og troede, at jeg ikke havde nogen stemme i samfundet, fik jeg i den grad modbevist den påstand.

Her på dag 14 af indsamlingen tæller underskrifterne 170.000. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi regnet med.

Jeg må understrege, at jeg ikke har haft nogen partipolitisk agenda i oprettelsen af underskriftsindsamlingen, men blot har udtrykt min bekymring som borger overfor et delsalg af Danmarks største energiselskab til en notorisk kynisk investeringsbank, der efter min mening ikke tjener Danmarks interesser. Det er især de udvidede beføjelser i aftalen der vækker min bekymring.

Det er jeg ikke alene om at synes, og der er i løbet af de sidste 14 dage kommet flere eksperter på banen, der kritiserer denne aftale. Tak for det.

Mit mål med indsamlingen var at skabe debat om et forløb, der er ført bag lukkede døre, uden at jeg som borger har kunnet tage stilling på oplyst baggrund. Men også at tage hul på en egentlig principiel debat om, hvad og til hvilke selskaber vi skal sælge ud af vores fælleseje. Politikerne har trods alt et valg. Det mål har jeg i den grad nået, og jeg er lykkelig over, at man med sin demokratiske stemme faktisk kan skabe denne form for debat. Det opfordrer jeg alle til at gøre, hvis man er utilfreds med magthavernes dispositioner.

Det har været turbulente 14 dage for mig, og jeg er uforvarende kommet til at stå som taler for mange tusinde danskere. Det betyder naturligvis også pressedækning, og jeg har for sagens skyld stillet op og sagt min mening. De næste par dage vil jeg dog gerne bede mig tid til at passe mit arbejde.

På torsdag den 30. januar kl. 9 vil jeg som en symbolsk handling, og for at få en afslutning på denne underskriftsindsamling fra min hånd, aflevere så mange underskrifter som muligt i udskrevet stand hos finansministeriet. Med eller uden Bjarne Corydon.

Vedhæftet finder I et åbent brev og en opfordring til Bjarne Corydon om at møde mig dér og modtage protesten.

Jeg har gjort min borgerpligt.

Med venlig hilsen
Niels Christian Cederberg
Borger og initiativtager til underskriftsindsamlingen "Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs"
Læs brevet til Corydon her:
Amager d. 28. januar 2014



Opfordring til finansminister Bjarne Corydon (S)



Kære Bjarne Corydon

Som du nok har bemærket, så har regeringen og en række forligspartiers aftale om salg af DONG til Goldman Sachs skabt en del folkelig virak. Debatten om landets interesser har været mangelfuld og præget af lukkethed. Ingen udover indercirklen har haft lejlighed til at vurdere de afgivne bud på DONG.

Underskriftsindsamlingen ”Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs” på hjemmesiden skrivunder.net har dags dato Kl. 07:20 netop rundet 170.000 underskrifter.

Goldman Sachs har et mildest talt blakket ry. Det er udenfor enhver tvivl, at investeringsbanken tjener interesser, der ligger udelukkende hos Goldman Sachs. At banken har specialiseret sig i at spekulere imod egne samarbejdspartnere, kunder og stater, er vel nok en del af årsagen til, at så mange borgere er utrygge ved denne handel - som de færreste af os jo kan gennemskue. Udvidet mindretalsbeskyttelse, garanteret afkast, skattely og bonusaftaler gør blot utrygheden større og bidrager til følelsen af, at vi ikke har hørt hele sandheden om denne aftale.

Du har endnu til gode at forklare mig og resten af vælgerne i Danmark, hvorfor du er så sikker på, at dette er den bedste handel, så vi kan danne vores mening på oplyst grundlag.

Du har gang på gang i medierne fortalt, at du hilser debatten velkommen, og derfor håber jeg, du er mand nok til at stå ved dit ord og vil mødes med mig personligt torsdag den 30. januar kl. 9 i Finansministeriet, så jeg kan overdrage dig et print af underskrifterne mod salget af DONG Energy til Goldman Sachs.

Jeg vil desuden underrette alle medlemmer af finansudvalget pr. mail om underskriftsindsamlingens status inden mødet i finansudvalget torsdag den 30. januar kl. 13.

Kopi af dette brev sendes ud i offentligheden.

Venlig hilsen



Niels Christian Cederberg
Borger og initiativtager til underskriftsindsamlingen “Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs”


Niels Christian Cederberg

Gæst

#9329 Tusind tak det opmuntrer til at kæmpe videre til vi vinder!!

2014-01-28 08:04


Gæst

#9330

2014-01-28 08:04

Lær nu af historien! Se hvordan det er gået med TDC. Store afkast udbetalt som udbytte til folk i skattely. Og sådan er det med amerikanske investeringsselskaber - et af deres hovedformål er at spare så meget i skat som muligt. Kun tåber uden realitetssans vil som vores regering (men også forblændede "liberale)sælge ud af "arvesølvet" på den måde - OG SÅ IGEN!!!Hvor er den sunde fornuft henne??

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-01-28 08:05



Gæst

#9332 Re: Om pressemeddelelse og brev til Corydon

2014-01-28 08:05


Gæst

#9333 KÆRE Niels Christian mange tak for dit flotte initiativ og store ansvar, det er uvurderligt!

2014-01-28 08:06


Gæst

#9334

2014-01-28 08:06

det skal være på Dansk jord

Gæst

#9335

2014-01-28 08:06

Under alle omstændigheder er det sindssyg aftale. Men i forhold til de ledsagende oplysninger er den også ulovlig.

Gæst

#9336

2014-01-28 08:07

Utroligt så kort synet danske politiker er! Tænk at sælge ud af vores fælles ejeskab, for og få penge i kassen her og nu, uden tanke for om DONGs fremtidig forretninger kan komme os alle til gavn. Vi tisser i bukserne for at holde varmen.

Gæst

#9337

2014-01-28 08:08

.. men det er ikke fordi jeg elsker DONG - toppen er både grådige og ligeglade med de "små" kunders" økonomi
Modkraft protest

#9338 Finansminster Bjarne Corydon burde få 400 volt !

2014-01-28 08:09

Hvem er det egentligt der mødes bag lukkede døre, møder i tudsmørke, møder på bodegaer - som lige har en indfaldsvinkel økonomisk på den her sag : kapital til DONG ?

Danske Bank ?
Goldman Sacht ?

Nu skal man vist ikke tro at folk har glemt finanskrisen - spørg de boligejer som sidder blanket af, hundredevis af aktieejer i banker spiser vandgrød i dag har glemt, nemlig at en meget meget lille skare af grådige investorer havde hovednøgler til massevis af banker som sygeligt udlånte milliarder til enkelte kunder, Statsaut. revisorer red med i sengelegen "vi tjener jo også på at rådgive i regnskab og yder konsulent arbejde af bagdøren kommer det nu også frem i TV ! vi kan da ikke se vi har nogen andel i den rådgivning - vi siger banken er go nok ! så køber folk jo aktier.

I dag betales prisen.

HVAD skete i tudsmørke på bordeller og deslige ....DANSKE SAMFUND blev tvangsindlagt til at gå til lommerne DANSKE BANK skulle have akut lån og FIK DET !

Nu står et andet mastodont firma i krise [ ja man ser ligefrem Bjarne Corydon græde tåre i TV] det kan gå gruelig galt ..derfor hemmelighed omkring salget af DONG [hvad Goldman Sachs er kendt for jo mere kan vi dele sengeleg som ingen kender til ] ingen dumme spørgsmål

Finansminister Bjarne Corydon er smidtet af en sygdom : DANSKE BANK spiller nu igen en rolle nemlig en økonomisk samarbejdspartner som Goldman Sachs de laver forretning med og du læser kommer til lommerne og det er stensikkert.

DU skal betale!

Når 170.000 er enige om det er dårlig sag så kan man vel også stå sammen 170.000 vi skifter leverandør frit fravel DONG ! 170.000 køber energi på det frie marked så kan i tænke lidt over det. Mon ikke de 170.000 kunder vil en leverandør godt leverer til på det frie marked det giver en absolut god købs position.

Samtidig kunne det jo være at 230 chefer i DONG stækkes med den 1,4 milliard de forgyldes med fra Bjarne Corydons rus. [kloge Åge og hans jeg bestemmer, og hans version i har jo alle være med til forhandlingerne - hvem er så naiv at tro almindelige politiker på Christiansborg kan gennemskue Goldman Sachs levestil ...se deres stil overalt i verden hvad deres egotrip kører på konstant: GUDS BANK og vi tjener og du taber !]

Tiden vil vise hvem bestemmer om det overhovedet bliver vedtaget på Christiansborg.

Ysann

#9339 Dong som Folke aktier?????

2014-01-28 08:12

Jeg sidder her og tænker og tænker over denne dumme salgsaftale. Har regnet på det. I danmark er der 5,6 millioner indbygger. Købsaftalen lød 8 milliarder kr. det vil sige at hvis hver person gav ca. 180 kr. Ville Dong forblive Dansk. Er det ikke tankevækkende?

Gæst

#9340

2014-01-28 08:14

Fint initiativ - anstændighedens grænse må trækkes over for arrogante magthavere....

Gæst

#9341 Vi må kæmpe til det sidste husk at sped sitet til alle på din vej lægen, frisøren, kassedamen

2014-01-28 08:16

Bekendt på studieophold i Austalien eller Japan, gør det. Hver og en stemme gælder!!
Jeanette Dünweber

#9342 Re: Dong som Folke aktier?????

2014-01-28 08:17

#9339: Ysann - Dong som Folke aktier?????

jo det er meget tankevækkende og samtidig dybt sørgerligt at bla regeringen tilsyneladende ikke har tænkt eller arbejdet i de baner. SUK SUK SUK


Gæst

#9343 Gå til pressen med det!!! Det skal offentliggøres i pressen, så Corydon presset!

2014-01-28 08:17


Gæst

#9344

2014-01-28 08:18

Hvorfor belønne ***pyramidespil***?

Og I ved jo, hvad endestationen på denne blindgyde
bliver (nemlig at nogle står som tabere, apropos det
økonomiske krak i efteråret 2008)!

Gæst

#9346 Corydon får jo ikke et tocifret millionbeløb el toppost af alm danskere

2014-01-28 08:19

Dette indlæg er blevet fjernet af dens forfatter (Vis detaljer)

2014-01-28 08:19


Jeanette Dünweber

#9348 Re: Vi må kæmpe til det sidste husk at sped sitet til alle på din vej lægen, frisøren, kassedamen

2014-01-28 08:21

#9341: - Vi må kæmpe til det sidste husk at sped sitet til alle på din vej lægen, frisøren, kassedamen

fedt.

Ja hold ud hold ud. Gør alt hvad I kan for i det mindste at oplyse om sagen og også helst få folk til at skrive under herinde.

Og nu hvor pressemeddelesen fra Niels Christian Cederberg forhåbentligt snart kommer i medierne får flere måske håb om at det kan betale sig og andre bliver interesserede i sagen.  Så bare fortsæt.


Gæst

#9349 Ja tak til Jeanette Dünwebers store arbejde og Niels Christians initiativ og tagen ansvar!!!!

2014-01-28 08:22


Gæst

#9350 Ja, for vi tror på det og kæmper videre til sejren er vor!!!!!

2014-01-28 08:23