Nej tak til Gensidig Forsørgelsespligt!

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nej tak til Gensidig Forsørgelsespligt!.


Gæst

#901

2016-09-20 18:03

Fordi vi er ramt af denne lov. Vi har 5 børn og min mand er den eneste af os, som har fuldtidsarbejde. Det er svært med en stor familie, når jeg ingen mulighed har for at få kontanthjælp. En absurd lov for især storfamilier at vi via den lov kan blive fattigere. Når Danmark i forvejen har problemer med at få folk til at få flere børn, ja så hjælper denne lov i hvertfalder ikke på det i forvejen gennemsnitlige lave fødselstal.

Gæst

#902

2016-11-04 09:50

alle burde kunne forsørge sig selv det er ikke rimelig at man skal forsørge hianden det er forkastelig at den lov ikke for længe siden er blevet ændret så et klart nej til forsørgelsespligt er ikke os alle der har økonomisk mulighed for at forsørge et andet menneske hvis man eks er på førtids pension pension gennerelt kontanthjælpsmodtager lavt lønnede ect så den lov skal stoppes nu NEJ TIL GENSIDIG FORSØRGELSEPLIGT

Gæst

#903

2016-11-08 17:23

familien selv ramt ( 2014)
Den ramte

#904 Urimelig gensidig forsørgerpligt, rammer skævt

2018-09-18 16:34

Lad os tage et eksempel:

2 mennesker finder sammen.

Den ene står med en stor gæld, på grund af en tidligere ægtefælle, hvor gælden ikke er mulig at opdele på grund af banken.

Den anden har arbejdet hele sit liv fra sit 13. år, ind til sin nedslidning både fysisk og psykisk.
Denne person får ikke tilkendt arbejdsskadeerstatning, men bliver i første omgang overført til nedsatte sygedagpenge, dernæst på et langvarigt nedslidende forløb på jobcenter som forværre situationen, for til sidst at ende på førtidspension, på trods af, at der er betalt til alle tænkelige offentlige forsikringer og er betalt skat hele livet.

De 2 mennesker har i mellemtiden fundet sammen.

Da den ene har et ok job, men samtidigt har en stor gæld, sker der det, at førtidspensionisten, som jf. Beskæftigelsesministeriets hjemmeside er berettiget til en førtidspension på (2018 individuel/enlig) 

Førtidspension, enlige § 49, stk. 1, nr. 8 18.642 kr. pr. måned

Da førtidspensionisten nu er gift, reduceres førtidspensionen med 2.796 kr. før skat, idet fordelen ved at være samlevende og gift, tages fra førtidspensionisten, før der skal afregnes skat.

Dernæst reduceres førtidspensionistens levegrundlag yderligere, idet den første person har en rimelig indkomst (Men en stor gæld som vedkommende ikke kan betale selv).

Det ender ud med, at den af beskæftigelsesministeriet oplyste førtidspension, reduceres til

kr. 4.308 efter skat af Udbetaling Danmark

Udbetaling Danmark fremsender ikke udspecificeret reduktion af førtidspensionen, men fremsender udelukkende en konstatering om, hvilket beløb der vil blive udbetalt hver måned efter skat.

En førtidspension, hvoraf der skal betales for medicin, børnebidrag, osv., samtidigt med, at førtidspensionisten skal være med til at forsørge den person, som har den rimelige løn, men samtidigt en meget stor ubetalelig gæld.

Banken vil ikke hjælpe parret, idet forholdet med at være gift i Danmark gør, at der automatisk ses på den samlede indkomst. Dette på trods af ægtepagt der adskiller parrets økonomi fuldstændigt.
Reduktionen af førtidspensionen sker også på trods af ægtepagten der adskiller parrets økomomi fuldstændigt.

 

Dette kalder man gensidig forsørgerpligt i Danmark, og det fornemmes, at både Politikere og befolkning desværre bakker op om dette, idet der ikke umiddelbart bliver indsamlet tilstrækkelige underskrifter på kort tid.