Nejtaktilasylcenteriskørping

Kontakt forfatteren af dette andragende

Dette debatemne er skabt automatisk af underskriftindsamlingen Nejtaktilasylcenteriskørping.


Gæst

#1

2013-09-18 15:58

Min Søn og Sviger datter er flyttet fra Århus og til Skørping for at være fri for flygtninge/indvandre som gør at vuggestuer, børnehaver og folkeskolerne i Århus ikke bliver brugt at Danskere, da de vælger friskoler pga for mange indvandre, derfor ønsker vi ikke asylcenter i Skørping.

Gæst

#2

2013-09-18 18:30

Jeg har hverken råd eller lyst til at stemme JA

Gæst

#3

2013-09-18 18:43

Synes, at Rebild Kommune udviser manglende respekt for beboerne i Skørping ved at haste processen igennem med uhørt hast - rystende at opdage. Borgerne har ikke haft mulighed for en åben dialog og tid til at tænke sig om.

Gæst

#4 Re:

2013-09-18 19:15

#1: - Nu er det jo ikke en indvandrerghetto vi taler om men et asylcenter. Måske det endda kunne være sundt for vores egne børn at opleve at der findes en verden uden for Skørping, hvor der faktisk findes mennesker med en anden hudfarve og "virkelige" problemer.

 

Gæst

#5 Baggrund og kommentar

2013-09-18 20:30

Kommunens baggrund er belyst her:
http://rebild.dk/dagsorden-10
Er i øvrigt heller ikke tilhænger af en placering midt i byen. Det er til mit kendskab normalvis ikke velfungerende og udadsøgende mennesker der dukker op - det er mennesker på flugt, hvorfor de søger om asyl i bl.a. Danmark og derved bliver mødt af systemernes træghed. Jeg forstår klart nok, at energien til at søge samvær og oplevelser ikke er der, når man lander et totalt fremmed sted, fx Skørping. Og det sandsynligvis oveni en flugt for livet - Så vilkårene er ikke lette! Og der er brug for hjælp! På den anden side, som borger i Skørping, ser jeg ikke en smart placering ved netop centrum. Hverken for borgere eller asyl-søgere. Så snart man forlader værelset, så er man bogstaveligt talt i centrum. Kunne forestille mig det ikke er nogen rar situation - slet ikke når man ikke ved hvornår det måske ender. Derfor giver jeg min støtte til modsættelsen af et asylcenter i Skørping centrum.

Gæst

#6

2013-09-18 20:55

Er alvorligt bange for det ikke nytter noget som helst beslutningen er taget i økonomiudvalget borgermøde er bare spil for galleriet.

Gæst

#7 Re: Baggrund og kommentar

2013-09-18 21:37

#5: Gæst - Baggrund og kommentar

Korrektion 50 % er på flugt, resten er ikke berittiget til asylansøg og sendes retur jf. asylcenter vesthimmerland.

Lad venligst være med at blande flygtninge og asylsøgende!!!!!


Gæst

#8 Re: Baggrund og kommentar

2013-09-19 08:48

#5: Gæst - Baggrund og kommentar

Enig i, at placeringen ikke virker hensigtsmæssig. Man kan selvfølgelig kun gætte på, hvilken baggrund asylansøgerne kommer med, men at blive placeret på det mest trafikerede hjørne i byen, men togbanen lige ved siden af - og temmeligt begrænsede udenomsarealer?? Personligt ville jeg aldrig vælge sådan, hvis jeg skulle rejse for at komme til hægterne (ingen sammenligning i øvrigt!).

Jeg kan forstå, at det gamle hotel er velegnet i forhold til de indendørs faciliteter og muligheder, men jeg opfatter hjørnet som et stresset sted i forhold til omgivelserne.


Gæst

#9 Nej til asylcentre i Skørping

2013-09-19 15:42

Jeg undrer mig meget over, at nogle personer ønsker et asylcentre placeret midt i vores dejlige by i Skørping.
Disse. personer tænker ikke på hvor utrygt det fremover vil være for børnefamilier, at sende deres børn til diverse aktiviteter m.m, når børnene ikke kan undgå, at møde asylansøgere over alt i byen.
Jeg ved godt, at de personer, som er for asylansøgere mener, at de hverken er bedre eller dårligere end danskere, men hertil vil jeg oplyse, at rent statistisk så er asylansøgere meget overrepræsenteret i forhold til kriminalitet. Sidste år kom der ca. 3800 asylansøgere til Danmark og ud af disse er ca.1600 sigtet for kriminalitet. Herudover har mange asylansøgere også et helt andet syn på børn og kvinder.
Jeg vil herudover oplyse, at et eventuelt asylcentre midt i Skørping by absolut ikke vil få huspriser m.m til at stige. Derimod vil huspriserne falde pga, at det fremover ikke vil være attraktivt, at bosætte sig i Skørping.
Jeg håber derfor meget, at et evt. asylcenter ikke bliver placeret midt i Skørping by, idet der er alt for mange gener forbundet hermed. Herudover er det. Ej heller et igodstransport sted for asylansøgere, at blive placeret.

Mvh

En meget ængstelig borger fra Skørping

Gæst

#10

2013-09-19 19:47

Placeringen er uhensigtsmæssig. Der mangler i den grad udenomsfaciliteter.

Gæst

#11 Re: Nej til asylcentre i Skørping

2013-09-19 20:00

#9: - Nej til asylcentre i Skørping

Vil bare tilføje at det er vores børn der skal være istand til at takle de situationer der opstår når asylansøger med børn eks får afslag eller af anden årsag påvirkes direkte af deres sagsforløb. Om vores børn er lige så resourcestærke som Amy mener, det kan jeg kun håbe!!!

mvh

endnu en meget ængstlig forældre fra Skørping

Skørping Borger

#12 Amys kammerateri med familie juul jensen

2013-09-20 13:32



Referat
..








Dato:


Torsdag, 19. september 2013 - 15:45.


Udvalg:


Økonomiudvalget.


Sted:


Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind, Nørager.





301. Etablering af asylcenter i Rebild Kommune







Sagsfremstilling




Med baggrund i stigende indrejsetal for flygtninge er Udlændingestyrelsen i færd med at opskalere på asylområdet.




Udlændingestyrelsen har i den forbindelse rettet henvendelse til Rebild Kommune mhp. et samarbejde om udvidelse af kapaciteten på asylområdet.




Samarbejdet vil foregå med Asylcenter Vesthimmerland som udeoperatør, hvormed Asylcentret køber en række ydelser hos Rebild Kommune.




Samarbejdet vil nærmere indbære:


- Indkvartering af asylansøgere


- Ydelser til børn (0-17 år)


- Sundhedsydelser


- Voksenundervisning


Indkvartering


Udlændingestyrelsen har udtrykt interesse for anvendelse af Rebild Park i Skørping. Centerleder Torben Gregersen, Asylcenter Vesthimmerland og repræsentanter fra Udlændingestyrelsen har i den forbindelse besigtiget bygningens lokaliteter og finder bygningen meget velegnet til formålet, særligt til målgruppen; enlige forsørgere med børn.




Ligeledes lokalområdet vurderes at være meget velegnet til denne målgruppe. Der forventes i alt at være plads til 85 asylansøgere, heraf ca. 40 børn.


Ydelser til børn


Der vil være behov for at kunne tilbyde børnehavepladser og skoletilbud til ca. 40 børn. Pasning for 0 til 2-årige tilbydes ikke asylansøgere.




Børn under 6 år forventes at udgøre størstedelen af børnegruppen, og der vil derfor være størst behov for børnehavepladser. Der skal derudover stilles et antal skoletilbud til rådighed.




For så vidt angår de fysiske lokaliteter til dagpasning og skole bemærkes, at der i givet fald kan være behov for at arbejde med alternative løsningsmodeller til de eksisterende dagpasnings- og skoletilbud.


Sundhed


Der er behov for at kunne tilbyde sundhedspleje og tandpleje. Tandpleje til både børn og voksne vil kunne ydes af Rebild Kommunes tandpleje.




Voksenundervisning


Der er behov for at tilbyde undervisning til voksne asylansøgere.


Borgermøde


Der vil blive afholdt borgermøde i Skørping Idrætscenter tirsdag den 17. september 2013 kl. 17.




Udlændingestyrelsen samt Centerchefen fra Asylcenter Vesthimmerland deltager i borgermødet, og vil forestå informationen omkring Asylcentrets etablering og drift.




Derudover planlægges et inspirationsbesøg til Frederikshavn Kommune med deltagelse af relevante ledelses- og medarbejderrepræsentanter fra Rebild Kommune mhp. at få viden om Frederikshavns erfaringer med samme opgave. Besøget i Frederikshavn vil så vidt muligt ske forud for borgermødet.


Tilsynsforpligtelse og sociale foranstaltninger


Rebild Kommune har tilsynsforpligtelsen med børn i kommunen og vil som kommunal operatør være underlagt underretningsforpigtelsen. Rebild Kommune skal ligeledes - ved behov - forestå en børnefaglig udredning, udarbejde handleplan og træffe afgørelse om foranstaltning.




Der ydes ikke refusion fra Udlændingestyrelsen på myndighedsopgaven men der ydes fuld dækning af udgifter til evt. foranstaltninger.


Yderligere kapacitet på asylområdet


Udlændingestyrelsen ønsker muligvis yderligere udvidelse af kapaciteten på asylområdet - udover et asylcenter i Skørping.




Forvaltningen kan umiddelbart pege på en mulighed, som vil kunne undersøges nærmere:


- Bygning i Nørager. Beliggende i Nørager by og ejet af Boligselskabet Nordjylland




Forvaltningen vil i samarbejde med Udlændingestyrelse og Asylcenter Vesthimmerland undersøge mulighederne for etablering af yderligere pladser til asylansøgere i Rebild Kommune.




Økonomi




Udlændingestyrelsen afholder alle udgifter til indkvartering og underhold, indtil asylansøgerne får opholdstilladelse og overgår til integration i kommunen eller udrejser efter afslag. Fordeling af flygtninge til integration sker på baggrund af de årlige kommunekvoter.




For så vidt angår ydelser til asylansøgere, vil der ske en afregning med Udlændingestyrelsen via Asylcenter Vesthimmerland.




Ydelser inden for dagpasning og skole afregnes med takster pr. dag pr. barn.




Ydelser til voksenundervisning afregnes med takster pr. dag pr. voksne.




Tand- og sundhedspleje afregnes med en fast takst pr. barn uanset behov.




Der ydes ikke refusion til Rebild Kommune ifm. myndighedsarbejde.




Forvaltningen indstiller:





















at


det godkendes, at der med udgangspunkt i den vedhæftede tids- og handleplan arbejdes videre med etablering af asylcenter på det tidligere Hotel Rebild Park i Skørping.








Økonomiudvalget, 11. september 2013, pkt. 268:






Der afholdes borgermøde tirsdag den 17. september 2013 kl. 17. Beslutning i sagen afventer borgermødet. Der afholdes ekstraordinært møde i Økonomiudvalget kl. 15.45 den 19. september 2013.




Ole Frederiksen fandt ikke, at der bør etableres asylcenter hverken i Skørping midtby eller i Rebild Kommune.




Søren Søe-Larsen hilser et asylcenter i Rebild Kommune velkommen men finder placering i Skørping midtby uhensigtsmæssig. Han ønsker i stedet at anvende den ledige bygningsmasse i Kirketerp.




Helle Astrup fandt, at muligheden for etablering på Lynghøj Efterskole bør undersøges.








Beslutning

Det tiltrædes, at der arbejdes videre med etablering af asylcenter som beskrevet.



Hvis byrådet optager sagen på sin dagsorden d.d. indstilles det, at byrådet tiltræder dette.



Søren Søe-Larsen hilser et asylcenter i Rebild Kommune velkommen, men finder placering i Skørping midtby uhensigtsmæssig. Han ønsker i stedet at anvende den ledige bygningsmasse i Kirketerp



Ole Frederiksen finder ikke, at Rebild Kommune kan magte opgaven og at processen omkring borgermødet har været for kort og udemokratisk.

Helle Astrup tilslutter sig indstillingen men finder derudover at muligheden for etablering på Lynghøj Efterskole bør undersøges.






Byrådet




Byrådet

Bilag:

•Notat vedr. etablering af asylcenter i Rebild Kommune - ØK 110913
•Rebild Park - ØK 110913
•Tids- og Handleplan, etablering af asylcenter i Skørping - ØK 110913

Gæst

#13

2013-09-21 09:17

Efter økonomiudvalgsmødet torsdag d. 19. september 2013:

Følgende medlemmer af økonomiudvalget havde INGEN bemærkninger til etablering af asylcenter midt i Skørping:

Anny Winther (Venstre, borgmester, genopstiller ikke)
Morten V. Nielsen (Liberal Alliance, genopstiller, borgmesterkandidat)
Morten Lem (Socialdemokrat, genopstiller, borgmesterkandidat)
Leon Sebbelin (Radikale Venstre, genopstiller, borgmesterkandidat)

Følgende medlem af kommunens økonomiudvalg HAVDE bemærkninger til placeringen af et asylcenter midt i Skørping:

Søren Søe-Larsen (Oplandslisten, “hilser et asylcenter i Rebild Kommune velkommen, men finder placering i Skørping midtby uhensigtsmæssig. Han ønsker i stedet at anvende den ledige bygningsmasse i Kirketerp”, genopstiller, borgmesterkandidat)

Følgende medlemmer af kommunens økonomiudvalg havde andre bemærkninger:

Helle Astrup (Socialdemokrat, “tilslutter sig indstillingen men finder derudover at muligheden for etablering på Lynghøj Efterskole bør undersøges”)
Ole Frederiksen (Venstre, ”finder ikke, at Rebild Kommune kan magte opgaven og at processen omkring borgermødet har været for kort og udemokratisk”, genopstiller)

Den 10. oktober 2013 skal den endelige beslutning træffes af byrådet, som består af følgende 25 medlemmer, hvoraf en del gerne vil genvælges ved kommunevalget d. 19. november 2013:

Anny Winther (V, Støvring)
Gert Fischer (V, Højris Mølle, Nibe)
Birgitte Juel Nielsen (V, St. Binderup, Aars)
Leif Nielsen (V, Brasted, Suldrup)
Anders Norup (V, Støvring)
Mogens Schou Andersen (V, Lyngby)
Ole Frederiksen (V, Skørping)
Søren Konnerup (V, Skørping)
Thomas Simoni Thomsen (V, Øster Hornum)
Annette Søegaard (F, Øster Hornum)
Bertil Flemming Mortensen (F, Skørping)
Axel René Aubertin (J, Gl. Skørping)
Søren Søe-Larsen (J, Kirketerp)
Gert Jensen (A, Suldrup)
Helle Astrup (A, Terndrup)
Henrik Christensen (A, Bælum)
Klaus Anker Hansen (A, Støvring)
Mikkel Hoffmann Andersen (A, Skørping)
Morten Lem (A, Ravnkilde)
Thøger Elmelund Kristensen (A, Støvring)
Lene Schmidt Aalestrup (C, Støvring)
Morten V. Nielsen (I, Ravnkilde)
Per Vilsbøll (B, Støvring)
Leon Sebbelin (B, Skørping)
Rikke Karlsson (O, Støvring)
Gæst

#14 Nej tak til asylcenter i skørping

2013-09-25 15:14

Bare til orientering, så kan det læses på DR regionalnyheder at lynghøj efterskole og bygningerne i Kirketerp er fundet uegnet til asylansøgere, så Skørping har nok snart sit første asylcenter........

Gæst

#16

2013-10-03 06:17

Jeg syntes:
1.Skørping by er ikke stor nok til at rumme så mange især børn med "problemer", da kommunen i forvejen ikke rigtig har styr på vores "egne", såsom handikappet og andre der har behov for opsyn

Gæst

#17

2013-10-03 06:42

På den ene side bør et bysamfund som Skørping kunne præstere de borgerkræfter der skal til for at medvirke til at løfte en sådan opgave. Og m.h.t. den centrale placering i byen må det være muligt at inddrage den omkringliggende natur i det daglige arbejde i centeret. Min bekymring går primært på at Rebild Kommune - på det forvaltningsmæssige område - ikke har den tilstrækkelige ressource og kompetence. Det er jo netop den overbelastede forvaltning der skal agere i udredningen af den enkelte asylansøgers problemer og behov. Hvis denne side svigter - så er både asylansøgeren og Kommunen tabere, og en sådan situation vil helt sikkert forplante sig ud i lokalsamfundet via en naturlig - men uhensigtsmæssig - reaktion. Derfor bør Rebild Kommune sørge for at den belastede forvaltning kommer på fode inden Kommunen siger OK til at løfte asylopgaven. Med venlig hilsen Erik Schuldt


Gæst

#18

2013-10-03 08:27

For 70 år siden hjalp danskerne 7000 danske jøder til Sverige. Det er vi meget selvglade for. Nu er vi blevet "os selv nok" - og kan ikke hjælpe 50 flygtninge i Skørping. Sørgeligt!

Gæst

#19 Re:

2013-10-03 11:24

#18: -

Heldigvis er det ikke et spørgsmål om for / imod at ville hjælpe.

Hvis man følger med i debatten - og også lytter til flere politikere, udtrykkes bekymring i forhold til den politiske ledelse i kommunen, i forhold til den embedsmæssige forvaltning i kommunen, i forhold til den konkrete placering i det gamle hotel, i forhold til den manglende information til borgerne i løbet af den korte proces osv.

Det er heller ikke tale om flygtninge, men asylansøgere.

Antallet er ikke 50, men 85.


Gæst

#20 Re: Re: Nej til asylcentre i Skørping

2013-10-03 12:02

#11: - Re: Nej til asylcentre i Skørping

Jeg er meget imod et evt. asylcenter placeret i på hotellet midt i Skørping by.

Det vil fremover være alt for utrygt for vores børn fremover, at skulle bevæge sig rundt alene i byen pga fare for kriminalitet.

Endvidere vil der som følge af asylcentret ske en øgning i kriminalitet herunder butikstyveri, indbrud og overfald m.m. Dette er sket andre steder med asylcentre i Danmark.

Personerne omkring et evt. asylcenter i Skørping oplyser også, at der ikke vil være opsyn med asylcentret fra kl. 20.00 og indtil næste morgen. Jeg vil ikke sende mine yngre skolepiger alene forbi et evt. asylcenter til diverse fritidsaktiviteter når det bliver tidligt mørkt til efteråret og vinter pga fare for øget kriminalitet.

Bylivet i Skørping by vil visne istedetfor at blomstre og til sidst vil der ikke være ret mange butikker tilbage i Skørping pga øget kriminalitet m.m.

Huspriserne vil desuden dale endnu længere ned, idet det hvordan, at det end bliver vendt og drejet aldrig vil være ret attraktiv at bo i en by, hvor der er placeret et asylcenter lige midt i byen.

Hvad angår daginstitutioner og skoler m.m, så vil disse også bliver meget belastet. dette vil gå udover vores børn som går i disse.

Mvh

en meget ængstelig forældre

 


Gæst

#21

2013-10-04 07:42

Jeg ønsker ikke et asylcenter i Skørping da jeg mener at vi ikke skal bruge penge på udlændinge,når vi ikke har råd til vores egne.mvh John Andersen,Skørping

Gæst

#23

2013-10-05 09:43

Jeg bor ikke i Skørping, men kender Skørping ret godt. Det er ganske uhørt, at kommunen ønsker at indrette et asylcenter på et byens bedste pladser, blot fordi det skæpper i kommunekassen. Der må kunne findes bedre anvendelsesmuligheder for denne bygning. Hvor asylcenteret ellers kan ligge, vil jeg ikke blande mig i, men måske der findes nedlagte skoler i kommunen, hvor både bygninger og beliggenhed vil egne sig bedre.

Gæst

#24

2013-10-05 13:44

Der står en fin (tidligere) efterskole Lyndhøj.
Der er mange værelser. Det vil ikke koste samfundet nær så meget som en ombygning i Skørping.
Viking

#25

2013-10-05 19:17

" 18 "

Er du dum eller hva ?. Tag lige og følg med i kriminalitets statistikerne jvn Indvandrere.
Danmark har snart over 500000 indvandrere. Nok er nok siger Danskerne.
Start hjemsendelser af ikke vestlige indvandrere omgående. www.Dnf.dk