Bevar Skrammellegepladsen - Verdens første Byggelegeplads


Gæst

#26

2014-08-20 19:21

SÅ mange dejlige stunder er blevet gennemlevet på denne legeplads. Så mange dejlige timer man altid vil huske. Lukkes legepladsen, lukkes et stykke dansk kulturarv.

Gæst

#27

2014-08-21 01:52

Skrammellegepladsen er et unikt tilbud. Og endda det første af sin art. Hvordan kan man overhovedet få den tanke at lade et så specielt, så spændende og så populært sted falde for sparekniven?

Skrammellegepladsen har en meget stor positiv betydning for kvarteret, for den tilhørende skole, og for flere generationer bosiddende i området.

Den værdi Skrammellegepladsen har for områdets beboere kan bare ikke erstattes af hvilket som helst fritidstilbud.

Den tanke, at der overhovedet findes værdier ud over de rent økonomiske, er efterhånden blevet så fuldkommen fremmed for politikere og højtplacerede medarbejdere i forvaltning og borgerrepræsentation. Og det entydige økonomiske fokus er til ubodelig skade for vores samfund.

Hvis Skrammellegepladsen har kunnet overleve økonomisk i 71 år, så kan den også blive ved med det, hvis blot den politiske vilje er der. Vi står ikke overfor økonomiske vilkår, der for første gang i 71 år dikterer, at man på nogen måde er tvunget til at nedlægge den. Og man kan ikke på forhånd vide, hvilke behov for forandringer den nye folkeskolelov vil give på fritidsområdet, så at ofre noget fuldstændigt unikt, der samtidig har så stor en betydning for folk i området vil være en fejl af dimensioner.

Skrammellegepladsen er med til at sikre en bredere vifte af sociale grupper i den nærliggende folkeskole. Et af målene med en fælles folkeskole er ( ud over rent faglige kompetencer) at sikre den sociale sammenhængskraft i vores samfund. Den kan kun opstå / vedligeholdes ved at folk med forskellige baggrunde mødes, lærer hinanden at kende og på den måde får forståelse for og accept af hinanden.

Økonomisk tunnelsyn tager slet ikke højde for, hvilke værdier man ønsker i samfundet. Den pris man kommer til at betale ved at nedlægge et særligt sted som Skrammellegepladsen kan hurtigt mangedobles i forhold til, hvad man tror, man vil kunne spare. Det er en pris, der ikke blot betales i kroner og ører, men som også betales ved ødelæggelsen af en positiv lokal kultur, der gavner det pædagogiske og skolemæssige miljø, børnenes fremtid og netop den sociale sammenhængskraft.

En vellykket institution  er mere end en adresse, omkostninger til husleje, lønninger, materialer vand, varme, el, vedligeholdelse og hvilke udgifter der nu er forbundet med en institution.

En vellykket institution bidrager på mange synlige og usynlige måder postitivt til folks liv. Den understøtter den lokale kultur, og det lokale demokrati. Den giver en glæde i hverdagen,  den bringer forskellige grupper sammen. Den giver noget videre til brugerne og til de andre institutioner i området. Og den er med til at styrke en positiv udvikling i det samfund, som den er en del af. Det kan man ikke købe for penge, om man så var villig til det. Men nogle gange er man så heldig, at det er det, man får for pengene.

 

Det store problem er, at de som har ansvaret for besparelserne i et kvarter, der ikke har noget at undvære, som regel selv er sikret i alle ender og kanter.  De bor der ikke selv. Deres børn ryger bare over i en privat skole, hvis man ikke er tilfreds med folkeskolen, de kan betale for diverse fritidsinteresser deres børn måtte ønske at deltage i. De lever langt fra den hverdag, de hersker over. Allerede her får sammenhængskraften en knock out.

 

Men jeg håber, at denne sag vil få al den opmærksomhed, som den fortjener, og at de almindelige borgere for en gangs skyld bliver hørt.

 

TAK til initiativtagerne til denne underskriftsindsamling :-)

 

Mvh

Dorthe

 

 


Gæst

#28

2014-08-23 19:03

Fordi du finder ikke et sted som skrammellegepladsen .det bedste sted for børn . Og det skal bevares i mange år.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook