Aflys ungdomsusdannelser eksamener

Danmark ligesom mange andre lande påvirket af Covid-19 og de restriktioner, som regeringen har indført, og langt de fleste elever modtager lige nu fjern-undervisning fra deres undervisere. Dette er en udmærket løsning til krisen, og formår så vidt muligt at holde eleverne på skinnerne, mod de kommende eksamener. Det må dog erkendes, at langt de fleste studerende har holdningen at undervisningen ikke er tilstrækkelig, og ikke kan sammenlignes med den undervisning man får på skolens matrikel.

Folketinget har allerede vedtaget en særlov, der gør det muligt at udskyde eller aflyser prøverne. Statsministeren har endnu ikke (dato: 06-04-2020) givet tilbagemelding for hvordan situationen skal håndteres på de ungdomsudannelser.

Det er ikke forsvarligt at åbne skolerne, da skolemiljøet er velegnet til at sprede sygdommen. Studerende er oftest pakket i små klasseværelser, hvor det er umuligt at sidde seks meter fra hinanden. De mingler og danner andre lignende grupper ved at skifte lokale for at gå til forskellige timer. I spisepauser anvender nogle kantinen for at spise, hvor de sidder ved siden af ​​hinanden. Selvom de fleste unge ikke bliver drastisk påvirket af sygdommen når de får virussen, kan de stadig smitte andre under inkubationstiden. En genåbning af skole tager ikke hensyn til de elever, som er selv er udsat pga. primær eller sekundære immundefekter, eller de elever som bor med individer, som er udsatte. Disse elever har også ret til at blive dømt ligeligt til eksamen, hvilket ikke er en mulighed, hvis de ikke kan komme i skole. 

Yderlige er nogle afsluttende eksamener baseret på forsøg eller produkter, som i mange tilfælde ikke kan fuldføres pga. manglende adgang til faglokaler. 

Et løsningsforslag for så vidt muligt at mindske det karakterfald højst tænkeligt kommer, kunne være at bruge elevernes årskarakterer på eksamensbeviset, hvor det er muligt.

 

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Elever fra HTX tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )