Appel: Vær ALLE børns statsminister

Kontakt forfatteren af dette andragende

Aktion for de ufødte på Børnenes Dag

2020-11-26 16:09:33

Procession til Christiansborg

14.000 små lys blev båret gennem den indre by i København den 20. november. Et lys for hver lille ny ufødt dansker, hvis liv er på spil, hvis der ikke vises politisk mod!
De børn, der endnu ikke er født, svigtes af folkestyret. De er frataget den mest grundlæggende menneskeret – retten til at leve. Det er denne uretfærdighed, processionen ønskede at modsige.

Dagen er ikke tilfældig. 20. november er Børnenes Dag – Børnekonventionens fødselsdag.

Processionens konkrete formål var at aflevere et brev til Mette Frederiksen på Christiansborg. Brevet, der er underskrevet af knap 2100 danskere, er en appel til hende om at leve op til sin vision om at være børnenes statsminister – og at være det for ALLE børn, også de ufødte. Brevet blev læst op på hele ruten gennem byen.

På Christiansborg Slotsplads blev de mange symbolske lys formet som et hjerte i stille påmindelse om de 14.000 børn, der hvert år er helt afhængige af politisk mod og vilje, hvis de skal beholde livet. Appellen til Mette Frederiksen blev læst op en sidste gang med front mod Christiansborg.

Retten_til_liv_lysdemo_web_2500px_13.jpg

Kære statsminister Mette Frederiksen

I dag er det Børnenes Dag – Børnekonventionens 31-årsfødselsdag. I den anledning skriver vi til dig, fordi du har sagt, at du vil være ”børnenes statsminister”. Det, synes vi, er fantastisk. Tænk at have dette perspektiv som statsminister. Tak!

Men vi skriver ikke på egne vegne. Vi skriver på vegne af en gruppe børn, der ikke har nogen stemme selv. De svageste af de svage. De ufødte, der er på vej mod en abort.
De har desperat brug for en statsminister, der vil kæmpe for dem. De kan ikke forsvare sig selv.
Hver eneste dag fjernes 40 små ufødte danskere fra landkortet. De aborteres. De dør!

Enhver kvinde, der har været gravid, ved, at det er et barn, hun har i maven. Et lille menneske. Hjerteblink på ultralydsskærmen og alle de små spark bekræfter denne stærke følelse. Menneske er ikke noget, man først bliver, når man bliver født, men noget, man er helt fra begyndelsen.

Du har med stor overbevisning og fasthed udtalt: ”Jeg har truffet et valg. Jeg vil altid stå på børnenes side.” Vi beder dig nu på de ufødte børns vegne: Stå ved dit ord! Stå på alle børns side!

Som du så klogt siger: ”Det kommer med en pris. Det gør enhver svær beslutning”. Vis mod til at tage sådan en beslutning. Lad ikke de børn i stikken, der endnu ikke er født. Lad ikke dem betale den højeste pris.
Vi appellerer derfor til dig: Anerkend det ufødte barns grundlæggende ret til at leve.
Vær ALLE børns statsminister.

Med venlig hilsen
2100 underskrivere
og foreningen Retten til Liv


Retten til LivDel denne underskriftsindsamling

Hjælp med at skaffe flere underskrifter til denne indsamling

Hvordan promoverer man en underskriftsindsamling?

  • Del andragendet på din Facebook-væg og i grupper relateret til emnet.
  • Kontakt dine venner
    1. Skriv en besked, hvor du forklarer hvorfor du har skrevet under på denne underskriftindsamling, da folk vil være mere tilbøjelige til at skrive under, hvis de forstår, hvor vigtigt et emne det er.
    2. Kopier og indsæt webadressen for din underskriftindsamling i din besked.
    3. Send beskeden vha. e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram and LinkedIn.