Værnemidler NU!

Op mod halvdelen af alle med COVID-19 har ingen symptomer - men smitter alligevel. Derfor holder vi afstand.

Mens befolkningen skal holde afstand, så udfører sundhedspersonale rutinemæssigt pleje og behandling til de ældste, sygeste og svageste borgere og patienter – UDEN AFSTAND OG UDEN VÆRNEMIDLER!
Det er de risikogrupper vi læser og hører om. Dem, som netop nu ankommer til intensivafdelinger, respiratorer og kapeller.

Hvor mange borgere der ulykkeligvis er smittet af symptomfrie portører, plejersonale, læger og andet sundhedspersonale kan vi kun gisne om.

I Italien er 10% af de smittede sundhedspersonale. I Spanien 14%. Adskillige er døde fordi de passede deres arbejde.

At tro det står anderledes til herhjemme er naivt. Manglende værnemidler er en bombe under ethvert forsøg på at kontrollere epidemien. Det er at lade hånt om både vores og borgernes sikkerhed. I denne situation hvor smittefaren stiger har vi måttet acceptere useriøse retningslinjer og manglende værnemidler både på hospitaler og i kommuner. Det er absurd.
At arbejde under de vilkår, udsætter både den enkelte borger, sundhedspersonalet, sundhedsvæsenet og befolkningen som helhed for unødvendig fare. Det betyder at flere vil blive smittet og flere vil dø, og øger risikoen for en ukontrolleret epidemi.

Det er nu en måned siden vi fik de første corona tilfælde i Danmark og to uger siden statsministeren annoncerede at Danmark lukker ned. Der har været tid, ressourcer og vilje til at give sundhedsministeren uhørt vide beføjelser, til at give erhvervslivet milliarder, til at udkommandere politi og militær. I alle de uger har vi manglet værnemidler.

Der er slet ikke tid til at vente mere, der skal handles nu:

  • Intet kropsnært arbejde uden relevante værnemidler
  • Tilstrækkelige værnemidler til at efterleve det

DSR, FOA, Lægeforeningen og andre faglige organisationer må vise ansvar, og kræve løsninger omgående, eller totalt stop for alt arbejde der ikke er akut livreddende.


Jonas Ørting, sygeplejerske    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive accepterer jeg, at Jonas Ørting, sygeplejerske vil kunne se alle de informationer jeg angiver på denne formular.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.


Jeg giver samtykke til behandling af de oplysninger jeg angiver i denne formular, til følgende formål:Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...