Tilskud til pasning af eget barn i Furesø Kommune

Ifølge dagtilbudsloven §80 kan man få tilskud til privat børnepasning. Dette gælder dog ikke hvis man som forældre vil passe barnet selv. Her høre det ind under tilskud til pasning af eget barn, hvilket kommunerne selv kan vælge om de vil yde tilskud til.  

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=168340#Kap15  

I Furesø kommune er det for år tilbage blevet besluttet af Børne og Skoleudvalget, at Furesø kommune ikke yder tilskud til pasning af eget barn.

I denne underskriftindsamling skriver du under på at du er enig i at Furesø kommune skal yde tilskud til pasning af eget barn fra 0-3 år, samt at der skal ske en ligestilling mellem de Private dagplejere/børnepassere med de kommunale dagplejere.  

Lige nu ser det sådan ud, at man som kommunal dagplejer I furesø kommune godt må passe sit eget barn hjemme – altså pasning af eget barn, her giver kommunen tilskud til pasning af eget barn altså de 75% af driftsudgiften på barnet. De kommunale dagplejere får stadig samme lån og barnet er indskrevet i dagplejen hjemme hos dem selv.  

MEN som Privat børnepasser/dagplejer vil kommunen ikke yde tilskud til pasning af barnet, da de mener at det går ind under den kategori ”pasning af eget barn” som Furesø kommune har valgt ikke at yde tilskud til. Barnet i den private dagpleje er skrevet ind på lige fod med de andre indskrevne børn og tæller med i normeringen, uden nogen form for tilskud.   

Med denne underskriftindsamling vil jeg gerne gøre Furesø kommune opmærksom på at jeg ikke er den eneste der mener at dette er en skævhed der skal rettes op på.

Samt at pengene/tilskuddet skal følge barnet, om man vælger privat pasning eller kommunal pasning, eller om man vælger selv at gå hjemme og passe sit eget barn.  

Er du enig? Så skriv under, og giv Furesø kommunes børnefamilier muligheden for selv at vælge hvem der skal passe deres barn.  

Se ydermere debat om emnet fra andre kommuner samt i medierne, her er et par links:  

http://min-barsel.dk/samfund/hjemmepasning-i-verdens-mest-institutionaliserede-land  

http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-10-28-hjemmepasning-skal-foraeldre-have-penge-for-at-passe-egne-boern  

http://nyhederne.tv2.dk/samfund/2015-10-28-se-listen-her-faar-du-penge-for-at-passe-dit-eget-barn

Underskriv denne indsamling

Ved at underskrive giver jeg Helena Vitrup tilladelse til at videregive min underskrift til dem, der har myndighed på dette område.


ELLER

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Facebook