Støt en FRIVILLIG ildsjæl, som blev smidt under bussen af Silkeborg Kommune

Den historiske byfest, Regattaen i Silkeborg, gik sidste sommer konkurs.
 
Regattaen er et KÆMPE arrangement med ca. 250.000 gæster, og som i mange år har været båret af en bestyrelse bestående af FRIVILLIGE kræfter - de samme kræfter som også donerer ekstremt mange timer til at få det FRIVILLIGE foreningsliv overalt i Danmark til at fungere, og som er en af grundstenene for alle de aktiviteter vi selv og ikke mindst vores børn nyder godt af hver eneste dag.
 
Umiddelbart efter regattaens afslutning, men inden konkursen blev en realitet, betalte den FRIVILLIGE Regatta-bestyrelse lån tilbage til enkelte kreditorer på godt 2 mio. kroner, og det er disse penge som er hele omdrejningspunktet for sagen. Kurator i boet mener nemlig, at den FRIVILLIGE bestyrelse burde have kendt til risikoen for konkursen og dermed stoppet alle udbetalinger, hvilket har medført et erstatningskrav til den FRIVILLIGE bestyrelse på 2.1 mio. kr. Det er penge, som de skal betale af egen lomme som "tak" for det KÆMPE arbejde, de har leveret for Silkeborg Kommune og alle os som nyder regattaen.
 
I kølvandet på konkursen, har et eventfirma med 2 "stærke" lokale personer fra Silkeborg i ryggen tilbudt at gå i dialog med Silkeborg Kommune om at overtage det at arrangere regattaen fremover og endda dække en del af underskuddet! De har flere gange kontaktet Silkeborg Kommune, men har stadig ikke fået noget som helst fra Silkeborg Kommune.
 
Hvorfor går kommunen ikke i dialog med eventfirmaet?
Hvordan skulle FRIVILLIGE kende til konkursloven?
 
En af de frivillige, som er kommet i klemme, er Rasmus Munch. Rasmus er kendt og vellidt både i lokalområdet i Hvinningdal, men også i Silkeborg generelt, for sin KÆMPE og utrættelige dedikation af FRIVILLIGE timer og fundraising til alle mulige formål gennem de sidste mange år.
Rasmus har gennem de seneste 10 år lagt omkring 5000 FRIVILLIGE timer i både lokalområdet og i Silkeborg generelt, og har hjulpet med at rejse omkring 10 mio. kr. til alt fra den lokale grundejerforening, sportsklub (HA85, Hvinningdal) og den nye hal i Hvinningdal og til projekter for Silkeborg generelt såsom den historiske Badeanstalt, udsatte unge i den socialøkonomiske virksomhed Human Results, og han har gennem Unge Erhvervsløver støttet julehjælpen til trængte familier
 
Helt konkret har Rasmus til lokalområdet samlet omkring 7 mio. kr. ind til:
 • Realisering af planer omkring ny Hal i Hvinningdal
 • Realisering Hvinningdals Grønne Hjerne - et grønt og rekreativt område mellem skole, hal og boliger.
 • Sponsorarbejde for de lokale klub HA85 & FC Silkeborg
 • Multibane ved skolen
 
 • Helt konkret har Rasmus til Silkeborg samlet omkring 4 mio.kr. ind til:
 • Regatta Silkeborg
 • Bevarelse af Silkeborg Varmtvandsbadeanstalt - "Badeanstalen"
 • Den sociale organisation "Human Results"
 • Julehjælp til værdigt trængende
 • Silkeborg Billard Club
Der ud over har Rasmus lagt omkring 5000 timer i det frivillige arbejde, hvor jeg kan nævne
 • Formand for den lokale idrætsforening HA85 gennem 5 år
 • Sponsoransvarlig for HA85 i 9 år, og for FC Silkeborg de sidste 4 år
 • Hovedansvarlig for realisering og finansiering af vores nye lokale Hal og Fællesskabshus i Hvinningdal
 • Medansvarlig for realisering og finansiering af multibanen ved Hvinningdal skole
 • Lokalrådsformand i Hvinningdal siden 2022
 • Forældrebestyrelsen i Hvinningdal Børnehus i 3 år
 • Rådgivning for Hvinningdalskolen, menighedsrådet og de lokale grundejerforeninger.
At Rasmus efter alt sin dedikation til såvel lokalområdet i Hvinningdal såvel som Silkeborg generelt, og efter at have sørget for fundraising af omkring 2.5 mio. kroner til regattaen, nu står med en regning på 250.000kr fra selvsamme event (pga nogle udbetalinger som han ikke engang selv stod for!), som han skal betale af egen lomme kan vi ganske enkelt ikke være bekendt - hverken som samfund, kommune eller som medborgere, og det er sager som denne, som kan ende med at underminere hele grundlaget for det FRIVILLIGE arbejde i Danmark.
 
Vi håber derfor, at I vil give jeres underskrift til Rasmus, så vi kan få Silkeborg Kommune i tale, og hvis nogen har lyst til at støtte Rasmus så er der oprettet en indsamling på:
 
hvor alle er velkomne til at bedrage. Alle bidrag - store som små - er meget velkomne.
 
 
Med venlig hilsen
Initiativgruppen for indsamling til Rasmus 

Dannie Kjeldgaard - Initiativgruppen for indsamling til Rasmus    Kontakt forfatteren af dette andragende

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Dannie Kjeldgaard - Initiativgruppen for indsamling til Rasmus tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.

Vi viser ikke din e-mailadresse offentligt online.Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...