Stop nedlæggelsen af Folkekons i Odense

Ledelsen for Syddansk Musikkonservatorium planlægger at nedlægge folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense og flytte den til Esbjerg i stedet.

Det er en beslutning der er blevet taget uden at inddrage de studerende og lærerene, der i høj grad er kritiske over for denne plan. Samtidig foreligger der ikke mange gode argumenter for hvordan en flytning ville gavne uddannelsen.

Vi frygter, at en sådan manøvre vil underminere det grundlag som uddannelsen bygger på. Der er tale om den eneste folkemusikuddannelse i Danmark, og det har krævet mange års indsats at komme til det høje niveau den befinder sig på nu.

Samtidig frygter vi for, at folkemusikmiljøet i Odense vil lide ubodelig skade hvis gruppen af engagerede studerende forsvinder fra byen. Der er gennem mange år blevet etableret et levende miljø i byen med jamsessions og stor koncertaktivitet, og alt dette er i fare for at forsvinde.

Det er et fyrtårn på den danske folkemusikscene vi kan risikere at miste, så skriv under hvis du vil være med til at protestere!