Stop dispensationerne fra Naturbeskyttelsesloven på Impalagrunden!

Så sker det igen:

Endnu et forvokset byggeprojekt søges gennemført via voldsomme dispensationsansøgninger fra Naturbeskyttelsesloven, denne gang på Impala-grunden. Du kan med din underskrift på nedennævnte underskriftindsamling være med til at støtte kampen imod disse dispensationer.

 

Forhistorien

For over 2 år siden vedtog Silkeborg Byråd med et snævert flertal på én, opnået i 12. time, den lokalplan, der har givet mulighed for at bygge over 70 boliger på Impalagrunden. Planen indebærer 4 punkthuse på 4 etager øverst på grunden op imod Sankelmarksvej og et antal 2-etages rækkehuse foran. Vi var dengang op imod 90 husstande fra området rundt om Impala-grunden, der i en fælles høringsskrivelse skarpt tog afstand fra disse forvoksede byggeplaner. Vi kritiserede især byggehøjden, tilkørselsvejen fra Sankelmarksvej og den ødelæggelse af smuk, bynær natur, som byggeriet vil medføre. Men siden vedtagelsen af lokalplanen har der meget længe været fuldstændigt stille omkring projektet. Den tavshed er nu brudt. For nu er der indleveret de to dispensationsansøgninger til Silkeborg kommune, der skal muliggøre byggeriet:

Hele det areal, der i lokalplanen blev udlagt til bebyggelse, er omfattet af både søbeskyttelseslinjen på 150 m fra søbreden og skovbyggelinjen, som er på 300 m. Men grunden er mod syd og vest helt omgivet af skov. På det nedenstående webkort over bebyggelsesplanen kan man se, at man faktisk agter at bygge rækkehusene så tæt ned til skovbrynet i det sydvestlige hjørne af grunden, at rækkehusenes terrasser næsten kysser skovbrynet! Man ansøger altså i realiteten om helt at slette fænomenet en skovbyggelinje! Det er for meget!

Og vi har ment NEJ længe, for det har jo i mere end 4 år ligget klart, at hele byggeriet baseres på dispensationer.

Derfor er det rent proceduremæssigt for os naboer helt uforståeligt, at disse nødvendige dispensationer først skal søges nu, tæt op til at selve byggesagen må være på trapperne. Det skaber en helt forkert forventning hos bygherre om, at de er ekspeditionssager - og det kan de vel ikke være med den størrelsesorden de har? Men sporene skræmmer, når man kigger på de aktuelle sager oppe på Oslovej og henne på Bragesvej og derfor er vi nødt til at protestere! Nu!

impala_2.0_.PNGBillede 1: De 13,5 meter høje punkthuse med rækkehuse i forgrunden.

 

træ.jpg

Billede 2: Billedet er taget mod syd langt nede på Impalagrunden. Den hvide pind i midten nederst i billedet er omkring 1,25 meter høj. Skjult ved siden af den står den træpind, der markerer afgrænsningen af §3-området, således at alt, hvad er findes bag denne pind ligger i § 3-området. Der er søgt om tilladelse til at bygge helt ned til dette punkt. Hele vejen foran skovbrynet står tilsvarende markeringspinde, svarende til den hvide lidt bølgede linje lige syd for rækkehusene på oversigtskortet over bebyggelsesplanen. 

 

træ_3.jpg

Billede 3: Træpinden med rød top markerer afgrænsningen af § 3-området. Den er 60-70 cm høj. Alt bag pinden hører til § 3-området. Her strækker moseområdet sig længere ud fra skovbrynet.
 
Hvis i vil være med til at bevare naturen i Silkeborg og på og omkring impalagrunden, så støt denne undeskriftsinsamling.
 

Underskriv denne indsamling

Jeg giver med min underskrift Rasmus Bro Svenstrup tilladelse til at overdrage mine oplysninger i denne formular til vedkommende som har indflydelse på denne sag.

Du vil modtage en e-mail med et link til at bekræfte din underskrift. For at sikre, at du kan modtage vores e-mails, tilføj venligst info@skrivunder.net til din adressebogs liste over sikre afsendere.

Bemærk venligst at du ikke kan bekræfte din underskrift ved at svare på denne meddelelse.
Betalt Annoncering

Vi vil reklamere for denne petition til 3000 mennesker.

Lær mere...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )